– Efter et ret anstrengt vinter og forårsfiskeri i det hele taget skulle 2022 fiskes i gang den 2. januar, beretter Lasse Bøhm. – Min bedste ven Jesper og jeg har for få år siden fundet en stor fælles glæde ved kystfiskeriet, og trods mange nulture nyder vi bare naturen og kombinationen af at fiske samt bruge sig selv. Vi går gerne langt og får dermed også dækket meget vand. Vi kører fra Esbjerg og bruger altid tiden i bilen til at lægge planen over alle planer, og det skorter ikke på ekspertudtalelser, som kunne de komme fra en marinebiolog med speciale i havørreder og deres adfærd.

– På årets første tur faldt valget på Gamborg Fjord og Svinø Bugten, som var endnu et stykke af den smukke danske natur, som vi aldrig tidligere havde befundet os i. Vejrudsigten så ret kedelig ud med tåge og regn, men forholdene virkede ret gode, da vi først kom ned til vandet. Vi startede på læsiden med blankt vand og ingen vind. Så er det bare nemt at være fluefisker. Vandet var lavt, bunden mudret og med spredte øer af blæretang. Selv med fluen var det næsten umuligt at fiske vandet af uden at få fat i bundvegetationen.

– Men – langt fra land steg dybden, og jeg fik sendt gode lange kast ud over nogle store områder med blæretang. Mens jeg trak fluen ind, rejste der sig en bølge bag den, og man kunne se en fisk, der på det lave vand fulgte efter uden at hugge. Inden fisken kom for tæt på løftede jeg fluen ud af vandet og sendte den tilbage ud til samme område igen – og fisken huggede straks. Efter en fin fight blev den landet. Det var en nedfaldsfisk, der var ved at genfinde sig tidligere styrke, og som manglede lidt sul på kroppen. Havørreden var 60 cm, og den blev efter nænsom behandling genudsat med en aftale om at mødes igen til efteråret. Det var i øvrigt dagens eneste fisk, men vi havde endnu en fantastisk tur.

 

Friluftsland

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This