Malthe Holm og Pernille Buch har været ude efter makreller ved Samsøs sydkyst inden landskampen mellem Danmark og Skotland for at teste nogle nye farver på deres på egne håndlavede gennemløbsblink.

– Utålmodige på det koldere vejr og ivrige efter havørred for enden af linen, var vi som altid ukuelige optimister og overbeviste om, at i dag var dagen, hvor “drømme-ørreden” ville hugge, beretter de. – Lige før solnedgangen klokken 20.06, sagde det BANG: “Der er hug!” “Ja! Fiiiisk!” “Et godt hug!”

– Jeg tænker straks, om det kan være “drømme-ørreden”? Jeg giver modhug, og der er stram line. Jeg er i tvivl, om det er en ørred, for den er godt nok vild! Vi kan se, hvordan linen bevæger sig hurtigt i vandet. Det plasker vildt i overfladen, og pludselig kommer en stor makrel på 40 cm kommer til syne, og lidt efter én til. Pludselig er vi klar over, at vi står midt i en makrelstime. Havoverfladen bobler af liv, og det bliver til 20 minutters fiskeri fyldt med action. Vi tog to pæne makreller med hjem og nåede lige netop at synge med på nationalsangen til fodboldkampen.

– Makrellerne blev fanget på et tobis-inspireret gennemløbsblink. På vores YouTube kanal “Tight Line Lures” kan du se, hvordan blinket er lavet samt finde inspiration til, hvordan du kan lave dit eget fiskegrej. Du kan også se videoer, hvor vi fisker med det grej, vi laver. Knæk og bræk!

 

Forshaga Akademin

 

Denne makrel gav fuld kampo stil stregen i en grad, så Malthe næsten troede, at det var en havørred

Denne makrel gav fuld kamp til stregen i en grad, så Malthe næsten troede, at det var en havørred.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This