Det lyder måske tosset, men vinterens kystfiskeri efter havørred, er med tiden blevet mit foretrukne i jagten de sølvblanke overspringere. Vinterfiskeriet er så meget mere, end fiskeri med fluer og små blink i pangfarver. Det er ikke nemt, men gribes det rigtigt an, kan en vinterdag på kysten hurtigt udvikle sig til en dag man vil huske mange år fremover.

Af Tue Blaxekjær

For at få succes som vinterfisker er det i min optik meget vigtigt, at man er særdeles omstillingsparat i sit fiskeri. Både i i forhold til valg af grej, og valg af fiskeplads. En plads som fisker godt i begyndelsen af december, holder ikke nødvendigvis fisk i midten af februar.

Jeg har delt vinterens kystfiskeri op i to primære perioder. Hver periode dækker groft sagt hver sin del af vinteren. Denne opdeling skal kun ses som en vejledning til fiskeriet. Perioderne jeg har valgt at dele fiskeriet i, er december måned for sig selv, og så januar og februar samlet under en periode. Grunden til dette er, at fiskeriet i december adskiller sig markant fra fiskeriet i januar og februar. Det helt afgørende for, at få succes som vinterfisker er dog, at tilpasse fiskeriet til de aktuelle forhold der fiskes under.

LÆS HELE HISTORIEN I DECEMBERUDGAVEN AF FISK & FRI!

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This