Jeg har ikke været ude hele februar måned på grund af arbejde og familietid – også hjalp det heller ikke at det var piv koldt i Danmark, starter Henning Hoepfner Trier sin fangstrapport til Kystcuppen, som du her får i sin fulde længde.

Efter at have været ude tre gange i marts måned og kun fanget en enkelt grønlænder, var jeg sulten på at fange noget der kunne ruske mere. Det fik jeg.

Turen d. 27. Marts startede ellers som de andre ture uden noget aktivitet overhovedet men efter et par timers fiskeri var der pludselig en fisk i overfladen i det klare vand. Jeg kastede bombarda og to fluer (dobbeltkrog str 10 og rørflue med l-rig) over fisken men der var ingen reaktion.

Jeg prøvede igen, og skiftede fluer et par gange, men fortsat ingen kontakt. Først da jeg satte blink (releasetackle) på, så var det fisk i første kast. En lille grønlænder der kom ud igen. I næste kast fulgte en stor 3 kilos fisk efter blinket hele vejen ind, og jeg var nødt til at stoppe helt op, da den ellers ville blive skræmt.
Inden for 10 minutter fik jeg yderligere et par små fisk, som hurtigt blev genudsat igen. Så døde fiskeriet og jeg var lidt ærgerlig over at jeg ikke fik den store.
Jeg gav dog ikke op og og prøvede noget nyt og gik ca 100 m hen af kysten og i første kast var der i den grad flex på stangen og fisken gik tungt og dybt. Den tog nogen hidsige udløb og efter ca 10 minutter kom den tæt på, og da den så mig første gang sprang den helt ud af vandet og jeg var klar over det var en rigtigt fin blankfisk.
Efter et par hidsige udløb og spring kom den tæt på og jeg kunne sikkert nette den og måle den til 73 cm. Dejligt. Efter at have beundret den kort, så kastede jeg igen og bang! så var der en rigtig god fisk på igen.
Denne fisk sprang med det samme så jeg kunne se den også var rigtigt god. Efter en række vilde udløb og spring kom den sikkert på land og årets næste største blankfisk på 67 cm var en realitet.
Herefter døde fiskeriet fuldstændigt og uanset hvad jeg prøvede skete der absolut intet, men jeg var nu også meget tilfreds med dagens fangst.
Husk at du kan læse alt om Fisk & Fri og Shimano’s kystcup HER

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This