Knud Larsen med den største af flere utroligt fine kulmuler fra hans nylige tur til Thyborøn. Fisken vejede 6,1 kilo og blev fanget på en bundmedet makrel.02.08.10 – I DET NYE NUMMER af Fisk & Fri kan du læse om et nyt gennembrud i fiskeriet efter kulmuler – en spændende og tandbesat havfisk, som der hidtil ikke, med succes, har været drevet målrettet fiskeri efter.

Knud Larsen fra Kalundborg er én af dem, som har haft held med fiskeriet, og han kan berette om en nylig – og kulmulerig – tur med kutteren MS Bodil. – Det er nu sjette gang, at jeg har taget turen fra Kalundborg til Thyborøn for at komme på havfiskeri med det gode skib "Bodil" og skipper Per Jensen. Hver gang har det givet nogle utrolige fiskeoplevelser med mange og store fisk fordelt på flere forskellige arter.

– Den 25/28.juli var det meningen, at vi skulle forsøge at fange sildehaj, men desværre lykkedes det ikke. (Derimod blev der (som sædvanligt) fanget utroligt mange langer og torsk m.m. med den største på 14,5 kg. Per Jensen fortalte i den forbindelse, at sidst de havde været ude, forsøgte de kulmulefiskeri, og at det var gået rigtig godt. Så måske var det noget?

– Vi sagde selvfølgelig omgående ja tak til dette tilbud, og – efter kyndig vejledning – gik vi hurtigt i gang med fremstilling af endegrej til fangst af kulmule. Efter et par timer sejlads, siger Per, "nu er vi fremme, hvor der er chance for kulmule", og vi kan begynde at fiske. Mit takkel med en hel makrel havde dårligt rørt bunden, da jeg havde bid, og op kom en kulmule på cirka tre kilo. Sikke en fisk!

– En ny makrel kom på taklet, som blev sendt ned på bunden; cirka 35m nede. Efter få minutter var der et lille forsigtigt bid, et halv minut efter var den der igen, og det samme gentog sig en tredje gang. Så gik jeg i gang med at spinne langsomt ind i små ryk, og så skete der pludselig noget. Der var fast fisk. Op kom en rigtig flot kulmule på 6,4 kilo og derefter fik jeg fire stk på cirka tre kg. Det var bare fantastisk, slutter en voldsomt begejstret Knud Larsen.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This