Martin Holm Henriksen med sin fantastiske arapaima på 252 centimeter og ca 150 kilo aspirerer stadig til titlen – "verdens største arapaima".

I ET AF DE DANSKE FISKEBLADE kunne man for nylig læse en note om "verdens største arapaima", der skulle være fanget af tjekken Jakub Vagner. Fisken skulle have vejet 106 kilo være 280 centimeter lang. Hermed antydes det mellem linierne, at Martin Holms Henriksens arapaima på 252 cm og estimerede 150 kilo, som vi bragte en historie om i Fisk & Fri 9/2007, i praksis var en "and" i uofficiel verdensrekord sammenhæng. Vi kan selvfølgelig dokumentere, at Fisk & Fisk udsagn om, at Martin Holm Henriksen sandsynligvis havde fanget verdens største vildtlevende arapaima – dengang som nu, holder 100 % vand.

For de specimenfiskere som måtte interessere sig for topnørdede arpapaima detaljer kan vi konstatere følgende: Lægde/vægt relationerne på Martin Holm Henriksens fisk passer. Vi har talt med norske Geir Åsjord, der uden sammenligning er den mest erfarne arapaima guide i verden. Gennem de sidste par år har han indsamlet længde/vægt relationer på en masse arapaima, og han fortæller følgende til Fisk & Fri:

"Har regnet litt på lengde vekt korrelasjonene. En fisk på 106 kilo og 270 cm er så tynn, at den ikke er i nærheten av åvære sansynlig. Den vil ha en K-Faktor på 0,53, og en K-Faktor på 0,48 med en lengde på 280 cm. Til sammenligning kan vi ta Per Ola Johannessons verdensrekord arapaima (fisken blevet taget på en guided tur med Geir (red.)). Den var 82,5 kg og 206 cm lang (denne fisk står på IGFA hjemmeside til 182 lbs. 15 oz. og 83 kilo (red)). Dette gir en K-Faktor på 0,94, hvilket er en ganske tykk fisk. Dette er en Godkjent IGFA rekord, og vell dokumenterte mål. Skulle denne fisken hatt samme K-faktor som Jakubs fisk ville den veid 46 kg. Pontus Walins fisk veide 85 kilo og var 210 cm lang. Dette gir en K-faktor på 0,92. Det vil si litt tynnere en Per Ola Johannessons, men veldig nært den andre. Hollænderen Leos fisk på 102 kilo var 217cm lang. Dette gir en K-Faktor på 0,99 eller 1. På våre ca. 150 landede arapaima har vi ikke registrert K-faktor under 0,8 og ikke over 1,05. En k-Faktor på 0,5 er helt urealistisk. Vil tro en Ål har ca den K-faktor. Små individer har ofte litt lavere K-faktor en større.

Vi kan derfor med 100% sikkerhet si at Jakubs fisk ikke er i nærheten av 270 – 280cm. Jeg kan tro Martins fisk faktisk var i overkant av 150 kilo, slutter Geir Åsjord fra www.amazon-images.com, som ikke har nogen personlig eller kommerciel interesse i at støtte Martin Holm Henriksen, der med sit firma www.fishingexpeditions.dk principielt set er Geirs konkurrent. Eller sagt med andre ord – Martin Holm Henriksen er – og har efter al sandsynlighed hele tiden været, uofficiel verdensrekordholder på arapaima.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This