– Forleden aften kørte jeg i retning af Frederikshavn, fortæller Mark Hemmingsen. – Jeg havde aftalt med min fiskemakker Danny Søhus, at vi skulle mødes ved en nordjysk kyststrækning, hvor vi skulle vadefiske med vores tungevinduer – også kaldet vandkikkerter – efter tunger og hvad havet ellers kunne byde på. Vi skulle begge ud med kutter fra Skagen dagen efter, hvorfor jeg startede med at få gravet lidt friske sandorm, og med dem ved hånden, mødtes jeg med Danny ved den tiltænkte kyststrækning. Fiskeriet var lidt træls med bølger større end vi havde håbet på, hvilket besværliggjorde brugen af vores vandkikkerter en del. Det afholdt os dog ikke fra at påbegynde fiskeriet alligevel, hvorefter vi fik afsøgt noget af strækningen for fisk.

Med ud havde jeg en isfiskestang, som jeg skulle fiske tunger med, og derudover medbragte jeg også en isfiskestang tiltænkt de mindre arter. Specielt én art var i mine tanker, for et par uger tilbage lykkedes det min anden fiskemakker Brian Kristensen at fange, hvad der stensikkert var den første stangfangede kortfinnede fløjfisk fra Danmark. Denne fiskeart er både sjælden og ikke mindst mega flot. Jeg havde kort efter Brians fangst, selv afsøgt selvsamme kyststrækning, hvor han havde gjort sin fabelagtige fangst, dog uden held til at spotte fiskearten. Af denne grund, jeg var begyndt at tvivle på, om det overhovedet ville lykkes mig at finde og fange et eksemplar.

Tilbage til fisketuren med Danny. Vi havde nok fisket omtrent 30-45 minutter, da jeg spottede, hvad der 100% var en kortfinnet fløjfisk. Fisken lå nedgravet i sandet, men hovedet var synligt og fri af sandbunden. Hovedets rhombeform afslørede, at det var en fløjfisk. Med rystende hænder fik jeg med en del besvær agnet lidt sandorm på en lille str. 28 krog, alt imens endnu en fløjfisk komme svømmende hen over bunden. Nu havde jeg pludselig to fløjfisk i mit synsfelt, hvilket var helt absurd! Jeg valgte at fiske til den første fløjfisk, som var absolut det største eksemplar af de to. Efter lidt lokkende bevægelser med agnen 5-10 cm foran fløjfiskens hoved, svømmede den hurtigt frem og nuppede agnen, hvorefter jeg med et forsigtigt tilslag og efterfølgende løft op i tungevinduet, kunne lande fisken sikkert i min ene hånd, knytte den anden hånd og efterfølgende juble. Yes! –fiskeart nr. 111 fanget inden for dansk farvand var nu en realitet.

Kort efter spottede, vi flere fløjfisk, som Danny selvfølgelig fik æren af at fiske til, og det lykkedes ham også at fange et flot eksemplar. Natten igennem så vi omtrent 10 kortfinnede fløjfisk, hvoraf Danny fangede et eksemplar, og jeg fangede hele fire eksemplarer. En vild nats artsfiskeri, som Danny og jeg sent vil glemme.

 

Jans Lystfiskershop

 

 

Hele fire kortfinnede fløjlsfisk blev det til for Mark.

Hele fire kortfinnede fløjlsfisk blev det til for Mark.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This