Henrik Carl fra Zoologisk Museum oplevede et nærmest kongeligt karpefiskeri i Rosenborg Slots voldgrav. Karperne er vandt til at spise brød og lod sig derfor nemt overliste. Dagens største karpe var en spejlkarpe på 7,5 kilo.

Endnu en karpe bliver nettet i de smukke omgivelser.28.5.2011 – I 1994 fik Sagnlandet Lejre 14 karper fra Rosenborg Slot forærende. Karperne ynglede og klarede sig godt frem til vinteren 2009/10 hvor de døde under isen. Da publikum i Lejre savnede karperne, blev det besluttet af lave endnu en udsætning med karper fra Rosenborg.

Henrik Carl fra Zoologisk Museums fiskeafdeling, som i forvejen havde planlagt at lave en undersøgelse i voldgraven, fik til opgave at stå for karpeopfiskningen. Karperne blev naturligvis fanget på stang, da det er en både effektiv og skånsom metode. Det blev et kongeligt karpefiskeri, som man nok kan forestille sig. Karperne var nemlig vant til at blive fodret med brød, og fiskekroge havde de ikke den store erfaring med. Få timers hektisk fiskeri resulterede i cirka 30 karper på land. De fleste var skælkarper på 2 til 7 kilo, men der blev også fanget et par smukke spejlkarper på op til 7,5 kilo. Halvdelen af fangsten blev flyttet til Lejre, mens resten blev flyttet til en karpedam på Fredensborg Slot.

Den mere biologiske del af undersøgelsen afslørede en større bestand af karusser og sølvkarusser. Herudover rummer voldgraven en mængde regnløjer og nipiggede hundestejler.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This