På torsdag d. 10. november kl. 19-20 er der i anledning af Elsinore Evenings foredrag i akvariets store auditorium. Det spændende foredrag –  ”Tunen – ikonisk fisk tilbage til danske farvande” får du serveret af en af Danmarks dygtigste forskere i tunfisk – professor Brian MacKenzie fra DTU Aqua.

– I dette spændende foredrag vil Brian MacKenzie gøre os klogere på den blåfinnede tuns tilbagekomst og færden i både danske og udenlandske farvande, forlyder det fra Øresunds Akvariets leder – Jens Jeppesen. – Den blåfinnede tun er for få år siden vendt talrigt tilbage til danske farvande efter at have været en meget sjælden gæst i mere end 50 år. Blåfinnet tun er en af de største og hurtigste fisk i havet og en af verdens mest ikoniske og eftertragtede fisk. Tidligere var man ikke helt klar over, hvordan tunfisk var udbredt i Atlanten, men udviklingen af avancerede elektroniske fiskemærker de sidste årtier har afsløret at nogle tun svømmer frem og tilbage mellem Middelhavet og den Mexicanske Bugt og næsten helt op til Grønland. Foredraget vil handle om tunfisks udbredelse i dens leveområder og hvorfor den er kommet så stærkt tilbage. Under foredraget vil Brian også komme med eksempler på den nyeste forskning af tun i Danmark.

– Foredraget foregår i regi af Elsinore Evenings torsdag d. 10. november kl. 19.00-20.00 i akvariets store auditorium og varer ca. en time. Adgang til foredraget og akvariet kræver almindelig entré billet, som kan købes på akvariet på dagen eller online via vores hjemmeside, men ellers er der ingen tilmelding – bare mød op. Til foredraget serveres der et glas vin. Hvis du har årskort er entré og alle foredrag gratis og et årskort kan du bestille over hjemmesiden. 

– Udover foredraget, som bliver holdt på engelsk, kan du også sige godnat til fiskene med fodring eller komme med ”behind the scenes”, hvor vi viser endnu mere af Øresunds unikke dyreliv frem sammen med spændende fakta om dyrene og akvariet. Vi holder åbent kl. 17.00-20.30. Klokken 18.00 vil der være fodring og efterfølgende kan du komme med ”behind the scenes”. Kl. 20.00 kan du være med til at sige godnat til fiskene med en fodring. På aftenen får du desuden 10 % rabat i shoppen.

For fuldt program og mere information om de forskellige foredrag og i øvrigt andre aktiviteter under Elsinore Evenings, se Øresundsakvariets hjemmeside. www.oresundsakvariet.ku.dk

Foto: K.Nyberg/Øresundsakvariet

 

Havørred - Refleksioner på kysten

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This