Så vidt det vides er dette den største laks, der nogensinde er fanget med fiskestang i Kolding å. Det er Michael L. Jeppesen, som fangede den 100 centimeter lange og 9,7 kilo tunge laks.18-06-2012 – EN HVER lystfiskers drøm er at fange en fisk på en meter. For nogen lykkes det først i en sen alder – og for andre aldrig. For Michael Lohman Jeppesen lykkes det allerede dagen før sin 15 års fødselsdag. Det fortæller Mogens Lausersen fra Koling.

Ved et junior weekendarrangement i Kolding Sportsfiskerforening, hvor lørdagen blev brugt på geddefiskeri i Harte Dons søerne, og søndagen på laks og ørredfiskeri i Kolding Å, lykkedes det Michael, at lokke én af de store fra åen til at bide på en grøn Salmon wobbler.

Fisken startede med et langt udløb på 50 meter, men blev derefter hurtigt medgørlig. Med beroligende kommentar og vejledning fra juniorlederen Tommy K. Jensen, kunne den store fisk langsomt styres ind til kanten, hvor Tommy med et fast greb i gællerne, fik fisken sikkert på land.

Som formodet under fighten, viste fangsten sig at være en laks. Målebåndet viste helt nøjagtigt 1,0 meter og vægten stoppede først ved 9,7 kilo.

Det er så vidt vides den største stangfangede laks, som til dato er taget i Kolding Å.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This