– Jeg havde listet rundt langs søen i et stykke tid uden at se skyggen af en fisk i det grumsede vand, da jeg pludselig fik øje på en orangegul mund, der stak ud mellem grenene i et tæt buskads, fortæller Henrik Carl. – Det kunne ikke umiddelbart lade sig gøre at fiske efter den, så jeg kastede et par håndfulde brød ud et par meter væk i håb om at lokke den væk fra sit skjul.

– Fisken virkede desværre helt uinteresseret, så jeg besluttede derfor at give det et forsøg trods de svære forhold, fortsætter han. – Jeg måtte ned at kravle for at komme gennem buskadset, og jeg kunne kun lige akkurat få stangen ud mellem grenene uden at sidde fast. Efter lidt tid lykkedes det dog at komme nogenlunde i position, men jeg måtte læne mig faretruende langt ud over vandet for at kunne nå helt ud til fisken. Heldigvis lykkedes det at sænke krogen med brødet forsigtigt ned foran fisken uden at skræmme den, og den reagerede med straks at svømme frem og inhaleret det.

– Den var noget større, end jeg først havde troet, og modhugget resulterede i et voldsomt udløb. Heldigvis trak den langt ud i åbent vand, uden at linen satte sig fast, men det største problem var nu, at jeg stadig befandt mig midt inde i busken. Det tog et godt stykke tid at arbejde mig fri af busken, og i en periode måtte jeg give fisken friline, for at undgå at den satte sig fast. Heldigvis gik alt gik op i en højere enhed, og nogle minutter senere gled en fantastisk orangegul koikarpe i landingsnettet. Fisken viste sig at veje 6,9 kilo, og efter et par hurtige billeder fik den naturligvis sin frihed igen, slutter Henrik.

Har du selv været ude at lufte medegrejet? Hvis ja, så send os en historie om dine oplevelser til jb@fiskogfri.dk eller telefon 30 70 02 36.

 

Hvidovres Sport

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This