– Her i april skulle årets første karpesats endelig foretages, fortæller Henrik Arvedsen. – Fire takler blev lagt ud på samme spot – i håb om, at fiskene stod samlet netop dér. Efter aftensmaden, da mørket havde sænket sig, blev det så køligt, at soveposen trak mere end udsigten, så jeg hoppede tidligt i seng. Det viste sig at være en god idé, for allerede kl. 23.30 tøffede den ene bidmelder afsted – velvidende om, at en sløv forårskarpe havde samlet mit takel op. Fisken gik dog på tværs og fik samlet min yderste line op, som satte sig i bunden.

– Der skulle lidt mere end almindelig overtalelse til for at hoppe i gummibåden, som var dækket med rimfrost, men jeg var ikke klar til at opgive årets første fisk. Efter noget tovtrækkeri kom fisken til overfladen i måneskinnet. En lys side bevidnede, at det var en skælkarpe, der havde taget agnen. Glæden over, at det lykkedes at lande fisken, var stor, og efter den var sacket til morgenens fotografering, kaldte soveposen endnu engang.

– Natten forløb uden yderligere hug på de to tilbageværende stænger, men kl. 6.30 kørte endnu en bidmelder igen i typisk roligt forårstempo. Jeg fløj hurtigt ud af posen og gav tilslag. Fast fisk som trak godt, selv om bremsen var klodset. Den havde kurs direkte mod nogle fæle snags, som den desværre satte sig urokkeligt fast i. Jeg lagde stangen tilbage i bidmelderen på baitrunner i håb om, at fisken selv fandt vej ud af det væltede træ. Og det gjorde den, for efter tre minutters tid, der føltes som evigheder, bippede min Delkim igen. Hurtigt greb jeg stangen og lagde massivt pres på karpen, for at få den væk fra snaggen og ud på åbent vand. Det lykkedes, og en almindelig fight kunne begynde.

– På trods af det kolde vand, var der lidt mere krudt i denne fisk, og det tog noget tid, før den også overgav sig og gled ind over netrammen. På land kunne årets første fotosession begynde, inden begge fisk hurtigt blev returneret til deres rette element. Begge karper blev taget på hvide Coconut Unique Pop ups fra Specimen Baits henover en fodring med boilies i samme farve og smag. En sikker vinder i forårsmånederne.

 

Friluftsland

 

Henrik Arvedsen med sin flotte spejlkarpe.

Henrik Arvedsen med sin flotte spejlkarpe.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This