Der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Sådan var det også for Villads Falkenberg i nat, da han var ude og fluefiske efter havørred på den sjællandske kyst. – Strømmen var helt perfekt, og jeg havde netop lagt min flue ud, da jeg fik en solid gang kludder på linen. I mens jeg forsøgte at få knuden op, lå fluen – en flydende sort Pattegris med skum-ryg – og ”dead driftede” derude i mørket. Og det var åbenbart lige det, der skulle til for at udløse lidt action:

– Pludselig strammede linen hårdt op, og så kan det eller nok være, at jeg febrilsk forsøgte af løse situationen… Men fisken ville den modsatte vej med det samme, så jeg måtte droppe det svære forsøg på at løsne knuden i mørket med en fisk for enden af linen… I stedet fulgte jeg efter havørreden, da den ”tog udløb”. Lidt senere blev den dog træt, og det hele endte med, at jeg kunne håndlande/kane den flotte havørred ind. Havørreden var 60 cm lang, slutter han.

 

Et grønnere valg - Friluftsland

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This