Havfiskeklubben Målerens klubmesterskab blev for nylig afgjort på årets femte og sidste pointtur, fortæller Jan Dalgaard Madsen. – Der var flere af deltagerne ombord, der kunne nå en topplacering, men det var kun Kim Mathisen og undertegnede, der kunne nå førstepladsen takket været årets tidligere resultater.

Men selv om der var lagt op til an venskabelig dyst om pokalen, var der i særdeleshed også lagt op til en hyggelig dag om bord på M/S Drost på Langelandsbæltet i fint vejr og glimrende selskab. Fiskeriet startede med, at der blev fanget en del ulke. Der var gode point at hente, og Kim, der havde vundet den seneste pointtur, var en af dem, der fik den lille stormundede fisk på listen. Herefter kom der godt gang i fiskeriet efter de flade, og der blev også fanget nogle pæne eksemplarer. Der var aftalt pulje til dagens største fladfisk, og også her lagde kim sig i spidsen med en rødspætte på 43 cm.

Oppe foran stod Michael og fiskede med tobiser. Det gav godt med fisk, men det var sidemanden Børge der endnu en gang skulle komme i fokus på Langelandsbæltet. Børge havde allerede tidligere på sæsonen markeret sig med en klubrekord på stribet fløjfisk og årets hidtil største rødspætte på 1,35 kg. Men den spætte skulle det lykkes ham at overgå.

Kort efter, at Kim havde lagt sig i spidsen med rødspætten på 43 cm, råbte Børge pludselig på et net eller en gaf. Skipper Mikael kom til med gaffen, og han kunne assistere Børge med landingen af en imponerende rødspætte på hele 50 cm. Vægten viste, at den var uhyggelig tæt på klubrekorden for dansk farvand, og da det lykkedes at få vægten til at låse på anden decimal i et roligt øjeblik, viste det sig, at Kurts klubrekord fra 2020 var slået med 10 gram, hvilket i øvrigt var samme margen som Kurt i sin tid tog rekorden med.

1,57 kg vejede rødspætten, og Børge slap ikke for at blive fotograferet med den flotte fladfisk. Man kunne næsten tro, at Børge havde vidst, det ville ske, for han havde i hvert fald medbragt kage til alle mand, så klubrekorden kunne blive behørigt fejret.

I kampen om klubmesterskabet spidsede det mere og mere til. Kim kunne kun nås, hvis det lykkedes undertegnede at få en art ud over de gængse tre fladfiskearter. Kim var med ulken oppe på fire arter, og der skulle med andre ord bare en ulk, hvilling, kutling eller hvad som helst til for at tage føringen fra ham.

Der blev satset med et sildeforfang de sidste to timer af turen, men det var bestemt ikke nogen succes for Målerens kasserer, der fik en lang næse og måtte nøjes med endnu en andenplads i Målerens klubmesterskab. Kim Mathisen var dermed en fortjent klubmester 2022, og dermed havnede både seniorpokalen og juniorpokalen i det sydfynske i år. Stort tillykke til Kim, slutter Jan.

Hvis du er vild med havfiskeri, så tjek alle de mange inspirerende artikler vi har om denne form for fiskeri i fiskogfri.dk´s artikelarkiv.

Du kan også fælge facebookgruppen ”Havfiskeri i Danmark” her.

 

Jans Lystfiskershop

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This