– Vejrudsigten for weekenden lovede forårsvejr med solskin og temperaturer tæt på de 10 grader, så en af dagene skulle naturligvis benyttes til geddefiskeri fra en af foreningsbådene, fortæller Johan Eriksson Dahl. – Håbet var som altid på den her tid af året, at fange en af de lidt større fisk, som er begyndt at gøre sig klar til gydning.

– Fiskeriet startede i den side af søen, hvor vandet havde trykket på efter fredagens blæsevejr og på skrænterne mod sivene. De første to timer skete der ikke noget som helst, på trods af hyppige skift af agn i forskellige størrelse og farver. Da jeg kom frem til en vig med siv langs kanterne, og med en vind som stod ret på, satte jeg elmotoren i spot-lock for at kunne fiske pladsen af grundigt. Spottet lugtede virkelig af gedde, og der skulle heller ikke mange kast til med min 27 cm lange curl-tail gummiagn, inden der kom et hårdt ryk i stangen, som indikerede, at en gedde havde besluttet sig for at bide på.

– Modhugget blev sat som det skulle, og efter en udramatisk kamp kunne fisken nettes. Det var en velskabt madamme på 98 cm og 6,5 kilo. Resten af dagen bød på et par mindre fisk mere, som alle kastede sig over den store agn. Kanter tæt på det lave vand, var helt klart de pladser, som fiskede bedst. Det er med andre ord bare om at komme ud, inden fredningen lukker for geddefiskeriet den 15 marts, slutter han.

Husk, at du kan læse en masse artikler om geddefiskeri på fiskogfri.dks artikelarkiv her.

 

Havørred - Refleksioner på kysten

 

 

KINETIC FISKECUP 2024

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This