– Jeg har i løbet af sidste år og i år, gentagne gange taget turen fra Viborg til Øresund for at fiske efter fiskearterne håising og rød knurhane, beretter den dygtige artsfisker Mark Hemmingsen. – Alle turene har været såkaldte artsture arrangeret af bl.a. Hvidovre Sport og Ishøj Sportsfiskerklub med kutteren Fyrholm. Det er ikke helt tilfældigt, at jeg har valgt at slutte mig til disse ture, for der deltager ofte andre dygtige havfiskere på turene, som man kan tage ved lære af. Og – så sejles Fyrholm af Martin Hubert fra Spar Lystfiskeri, som både er dansk mester i havfiskeri, og om nogen kender Øresunds fiskepladser særdeles godt. Af denne grund har man mulighed for at opleve noget af Øresunds spændende artsfiskeri ombord på Fyrholm.

– Natten til søndag tog jeg igen, igen, igen den næsten fire timer lange tur fra Midtjylland til Øresund, for at stævne ud med Fyrholm på artstur. Mit mindset forud for denne tur var dog væsentlig anderledes end de foregående ture. Denne gang valgte jeg ikke kun at fiske med samme setup tiltænkt hhv. håising og rød knurhane, men derimod at teste en række nye hjemmelavede setups, som er tilpasset forskellige situationer og bundforhold. Grunden hertil skyldes, at der lige straks afholdes DM i Havfiskeri, som jeg i år for første gang deltager ved. Jeg ved, at det er nogle super dygtige havfiskere som normalt fisker med ved DM i havfiskeri, hvorfor mit udstyr, setup, teknik, mv. skal være i top, hvis jeg ønsker en nævneværdig placering til arrangementet.

– Fiskeriet gik ganske udmærket i løbet af dagen, men specielt afslutningen af turen blev en herlig oplevelse, da én af mine target fiskearter pludseligt dukkede op i overfladen… Der var absolut ingen tvivl om, hvilken fiskeart jeg havde kroget, for på vej op mod havoverfladen, så jeg en fisk med brystfinnerne foldet helt ud, og de meget tydelige blå finnekanter afslørede, at der var tale om en gudesmuk rød knurhane. Yes! Endelig en ny fiskeart!

– Og ikke nok med at kunne nyde synet af denne fascinerede og smukke fiskeart, var det også et lettelsens suk, over endelig at blive beløbet for min ihærdighed: Fiskeart nr. 112 fanget i Danmark, uden at medregne fiskearter fra put and take, var en realitet! Yeah! Samlet set blev det til 10 arter for mit vedkommende, hvilket er et ganske fint resultat, når nu jeg tager med i betragtning, at jeg jo også lykkedes med at fange en ny fiskeart på turen.

I alt blev der samlet set landet 20 fiskearter af alle de deltagende fiskere, hvilket er ganske pænt, og også bådrekord. Slutteligt vil jeg sige tak til arrangørerne fra Ishøj Sportsfiskerklub og til Kaptajn Hubert for en alt i alt herligt havtur på Øresund, afrunder han – og tilføjer at fisken skal tilmeldes Kinetic Fiskecup 2023.

Mark er pt den dansker, der har fanget næstflest fiskearter i dan danske natur – kun overgået af kammeraten Brian Christensen, der har fanget én mere – nemlig 113. Mark er, mens du læser dette – på jagt efter art nr. 113. Hvilken art det drejer sig om, får du forhåbentlig at høre snart – men der er så vidt vides kun fanget to eksemplarer af denne fåtallige art i Danmark nogensinde, slutter han.

Du kan booke havture med Fyrholm og Spar Lystfiskeri her (REKLAME).

Se mere om artsture med Hvidovre Sport her – den nlste er 3. september. (REKLAME)

Læs mere om Kinetic Fiskecup og alle præmierne her.

 

Jans Lystfiskershop

 

Kinetic Fiskecup 2023

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This