– Turen efter havørred gik lidt anerledes for sig her den anden dag, fortæller Magnus Dons til Fisk & Fri. – Vi var et par gutter, som havde fisket i omkring tre timer, og havde haft nogle kontakter. Der var blevet fanget en del havørred på spin, mens resten af os som gik med flue havde haft lidt mindre aktivitet. Vi havde spottet en del fisk og havde mistet tre – en af dem som var forholdsvis stor og flot.

– Vi var gået et godt stræk, og vi var på dette tidspunkt tre, der gik med flue ved siden af hinanden. Jeg lagde et kast og begyndte at strippe min flue ind. Min flue nærmede sig en tangskov, og jeg mærkede noget for enden af min orange rejeflue. Jeg troede sådan set det var noget tang, da det ikke helt føltes som et hug, så jeg tog et strip mere, og lod fluen stå kort i vandet. Her mærkede jeg nu et tydeligt hug, så jeg gav modhug og prøvede på at holde kontakt med fisken.

– Da jeg havde fightet fisken lidt, kom jeg til den konklusion, at det nok var en mindre havørred. Fisken kom tættere mod mig og overfladen, hvor jeg så den kort og syntes, at det lignede, at den var meget skadet på maven. Den svømmede under vandet igen, men der gik ikke længe, før den kom op i overfladen, og her gik det op for os, at det helt sikkert ikke var en havørred. Vi landede den sikkert, men der kom lidt uenigheder om, hvilken fisk det var. Snart fik vi den op i vandkanten for at få et bedre kig på den, og her gik det op for os, at det var en helt. Men ikke bare en hvilken som helst helt. Det var nemlig en meget stor helt. Vi fik taget nogle billeder samt målt den. Fisken var 57 centimeter lang og tæt på en danmarksrekord. Herefter fik vi sat fisken ud igen og lod den svømme.

 

Hvidovres Sport

 

Kinetic Fiskecup 2023

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This