– En fiskemakker og jeg havde planlagt en to-dages tur til Møn efter at have hørt de mange fantastiske historier om fiskepladserne dernede, fortæller Theis Brandt til Fisk & Fri. – Vi var forberedt godt på forhånd efter masser af ture til Stevns i de sidste par år – men nu var det tid til at prøve at se noget nyt.

– Først startede jeg ud alene fra morgenstunden, mens min makker kom i løbet af eftermiddagen. Jeg fiskede et par steder, hvor den hårde vestenvinden tillod det, og på den første plads smed jeg en fisk på omkring de 45 cm, som lavede et par cirkusspring og røg af. 

– Nu var det tid til at komme ud i vinden, og på den næste plads smed jeg en rigtig fin fisk i de store bølger efter et par rul i overfladen. Efter et par hårde gloser og irritation fiskede jeg videre, men mere mærkede jeg ikke på pladsen. Herefter begav jeg mig længere ud på Møn – blot for at finde ud af – at vandet var mælkehvidt. Aftenens planer blev droppet, og jeg kørte tilbage til en plads, som jeg havde kigget på tidligere på dagen, men her var bare fyldt af fiskere.

– Min fiskemakker ankom til den samtidig med mig, hvorefter et par tyskere – heldigt for os – forlod revet nedenfor. Vi gik ned og startede vores fiskeri mod venstre. Vinden havde lagt sig en smule, og efter 20 minutters fiskeri fik jeg et fantastisk hug helt ude i kastet, og jeg var ikke i tvivl om, at fisken var på den gode side af 60cm.

– Den rullede et par gange i overfladen i starten. Herefter fulgte den med ind et langt stykke – men færdig var den ikke. Hver eneste gang fisken nærmede sig netkanten, så tog den hårde udløb. Fighten stod på i 6-7 minutter, inden min fiskemakker endelig landede den flotte sølvbombe af en havørred for mig, hvorefter jublen brød løs. Efter et par billeder blev fisken nænsomt sat ud igen, og turen til Møn havde allerede været mere end det hele værd for mig. Allerede nu kan jeg mærke, at Møn kommer til at trække i min fiskefeber hver eneste weekend. 

Fisken tilmeldes Kinetic Fiskecup 2023, som du kan læse meget mere om her.

 

Forshaga Akademin

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This