– Klokken var lidt over 7 om morgenen, da jeg ankom til Elling Å, fortæller Jimmi Olesen. – Der var kommet meget vand 3-4 dage før, og åen var begyndt at klare lidt op, men der var stadigvæk god vandstand. Det lugtede ligefrem af havørred, og efter små 15-20 minutters fiskeri, var der en fin 45-50 cm havørred efter spinneren.

– Jeg tog et kast mere i samme retning, og yes den tog spinneren. Den valgte dog at lave lidt akrobatik og røg desværre af igen. Øv tænkte jeg, men der måtte være flere ørreder, der ville lege med. Cirka 50 meter længere opstrøms, kom jeg til en lille pool, hvor jeg aldrig havde fået fisk før. Her stak jeg fiskestangen ud i mellem sivene og kastede min Mepps 3 spinner lidt opstrøms. Der skulle kun tre omgange på hjulet til, før der var flex. Det var en god fisk, tænkte jeg! Jeg kunne ikke se fisken, da den gik dybt de første fem minutter. Så virkede den træt, og jeg fik med nød og næppe fiskenettet ned mellem alle sivene. Ligesom hovedet ramte nettet, vågnede den op til live igen, og spinneren satte sig fast i nettet!

– Neeeej tænkte jeg. Den er mistet, og stangen blev slap, men lige pludselig satte den bare i udløb 10-15 meter ned af åen, og var tydeligvis stadig på krogen…. Yes den er der stadigvæk! Den kom fluks tilbage mod mig, og efter yderligere 5 minutter sprang jeg ned i åen. Det var noget dybere, end jeg regnede med, så jeg stod i vand til brystet. Den kom stille og roligt mod mig og endelig kunne jeg nette den! Hold da op! Den var større end først antaget. Havørred blev målt og vejet til 71 cm og 3800 gram, hvilket for mig er ny havørred PR. Dagen kunne bare ikke starte bedre! Jeg vil gerne tilmelde min fisk til Kinetic Fiskecup 2022.

Læs meget mere om alle præmierne og konkurrencen, hvor du også selv kan være med her.

 

Tohatsu

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This