– Put and take fiskeri kan noget helt specielt, synes jeg. Sådan lyder det fra Morten Hammershøj. – Jeg har haft nogle gode ture på det sidste, hvor jeg fanget noget rigtig flotte fisk. Det noget helt specielt, når man står og fisker, og så lige pludselig får et godt hug. Mange gang ved man ikke helt, hvad der er for enden af line, hvilket gør det endnu mere spændende. Og når man så ser den sindsygt flot fisk, man har fanget, så bliver man glad. Netop sådan nogle ture har jeg haft her på det sidste.

– Gunderup Fiskesø har jeg aflagt en besøg, og her har jeg fanget jeg en god håndfuld solskinsbars op til 1,5 kilo. På dagen prøvede jeg lidt forskelligt med agn og fiskemetoder, indtil jeg gik over til bombarda fiskeri med et gummidyr bagefter. Jeg havde hørt, at de skulle fight godt, og det må jeg sige de gjorde. Da jeg kom hjem måtte jeg lige tilberede en, for jeg skulle da lige smage, og de smagte himmelsk, kan jeg fortælle.

– Fyelmose Put and Take er dog nok en af de søer, jeg har besøgt flest gange det sidste års tid. Der altid fyldt med fisk, som fighter godt, og ofte gemmer søen også på smukke regnbuer, som fx den jeg fangede her på en af de sidste tur. Igen var det på bombarda og gummi, som kan være et ret effektivt våben, når man skal nå fiskene længere ude.

– Men sommeren om sommeren er spotfiskeriet ofte godt, det kan man gøre på flere forskellige måder. En af de måder jeg fisker det på er med fluestangen, og der havde jeg en fin tur til Fiskegaard: På et tidspunkt ser jeg et par bækørreder svømme tæt på, som jeg kunne nå med min klasse 0 stang. De første par kast gav ingen reaktion på en meget lille flue i hvid. Men en af bækørrederne fik lige et sidste kast, og den reagerede. Det er noget af de vildeste at se, når fisken hugger på en agn, som man lige har præsenteret for den. Jeg fik fisken, og den var en af de smukkeste bækørred, jeg har fanget i år.

 

Grejxperten

 

Morten med en af sin flotte regnbuer taget for nylig.

Morten med en af sin flotte regnbuer taget for nylig.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This