– Min svigerdatter Sofie er ny fisker og kaster sig uden tøven ud i alt slags fiskeri, fortæller Linda Wehlast Jessen fra Team Lima. – Her for nylig kunne hun godt tænke sig at prøve at fange en makrel, så jeg havde inviteret hende med som gast til DM i Makrel. Fredag aften havde Sofie fået en ny stang af Mathias, som hun skulle bruge til flådfiskeriet. Det var en flot lilla Kinetic Enforcer-Q CL spinning combo.

– Dagen startede tidligt, da starten gik kl. 5. Vel ankommet på fiskepladsen på Sjællands Rev fik vi kastet anker og sat gang i grinderen. Det gyngede lidt, men det lykkes at få det hele på plads. Imens satte Sofie sin flådstang ud – og så var det ellers bare med at vente på den første fisk. Vi kom ikke til at vente længe, for hurtigt fandt en makrel frem til agnen og bed på, hvorefter Sofie fightede sin første makrel.

– Fighten gik forholdsvis hurtigt, og der kom snart en fin makrel i båden. Fiskeriet var i gang, og derfra gik det kun én vej – nemlig med flere og flere fisk. Vi kender ikke den præcise vægt på netop denne fisk – men det er nok omkring 700 gram. Stangen leverede varen og klarede fighten med makrellen til UG. 

Sofie vil gerne tilmelde sin fisk til Kinetic Fiskecup 2022, som du kan læse meget mere om her.

Team Lima vandt iøvrigt DM i Makrel 2021. Se hvordan man fanger makrel med fiskestykker som agn i denne video på Fisk & Fris YouTube, hvor du kan abonnere gratis.

 

Havørred - Refleksioner på kysten

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This