– Min ven Mikkel og jeg havde aftalt at tage en tur rundt på Djurslands kyster efter havørred, skriver Kris Molbech til Fisk & Fri. – Vi kørte allerede klokken seks, hvor første kast skete allerede ved en 06.30 tiden. Den første halve time var der fjæsing med ind i hvert eneste kast, hvorefter det så blev stille igen. Der var ikke en eneste havørred i sigte.

– Midt i et kast valgte min line at springe, da der var en lineknude, og så det var farvel til en 19 grams Sandeel. I stedet satte jeg en Sandeel på 27 gram på – og så sagde det BANG efter tre kast. Herefter kom det største udløb, jeg længe har oplevet. Faktisk var jeg i tvivl, om havde fået hug fra et marsvin, men jeg blev hurtigt overbevist om, at det her var en stor havørred, da den brød vandet…

– Herefter varede fighten 15-20 minutter med jeg ved ikke hvor mange udløb på +30 meter, men klokken 07.49 var der en fin havørred i nettet. Fisken blev hurtigt målt og vejet til 85 centimeter og 8.2 kilo med en kondition på 1.34. Hvilken fantastisk fight. Fisken blev selvfølgelig genudsat til at holde bestanden oppe, så det var en vellykket dag med en ny personlig rekord. Længe leve Sandeel Motoroil.

Jeg vil godt tilmede min havørred til Kinetic Fiskecup 2022.

Læs meget mere om alle præmierne og konkurrencen, hvor du også selv kan være med her.

 

Havørred - Refleksioner på kysten

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This