En af de helt fantastiske ting med lystfiskeri er, at man aldrig ved, hvad der hugger. Det måtte Kenneth Slott Jørgensen sande, da han her den anden dag var ude i den lokale put and take sø:

– Forleden tog jeg ud til Faustrup Fiskesø ved Hejlsminde for at fiske efter regnbueørreder, og så ville jeg lige prøve at fiske med powerbait på bunden. Jeg slog bøjlen over, så jeg kunne gå fra stangen, og 15 minutter senere kunne jeg se, at den tog line ud – stille og roligt. Jeg skyndte mig at gøre modhug, og til at starte med troede jeg, at jeg sad fast, men pludselig begyndte det hele at bevæge sig, så jeg løsnede bremsen – og så gik kampen ellers i gang.

– Den tunge fisk tog nogle udløb på cirka 50 meter, og det rullede jeg så ind igen. Sådan gik det frem og tilbage i 20 minutter, så det gav lange arme, og til sidst kunne jeg lande en kæmpestor sølvkarpe på 140 cm og 25 kg. Vi fik taget nogle flotte billeder hurtigt, for jeg havde ikke afkrongingsmåtter osv til de store karper, så den skulle ud hurtigt for ikke at tage skade. Fisken er ny PR, slutter han. 

Det er meget svært at kende forskel på sølv- og marmorkarper, men vores bedste bud ud fra de fotos, vi har set indtil videre er, at det er en sølvkarpe. Marmorkarper er så vidt vides ikke udsat i Danmark. Sølvkarpen aspirerer potentielt til titlen som ny dansk rekord for arten, da den er noget større end Henrik Carls 17,3 kilo sølvkarpe fra 2004. 

Du kan også tilmelde de fisk, som du fanger til Kinetic Fiskecup 2021, som du kan læse mere om her.

 

Forshaga Akademin

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This