– Natten til lørdag var jeg taget på en tur til en Nordjysk havn for at fiske efter spændende fiskearter mellem havnemolens mange sten, fortæller Mark Hemmingsen. Jeg ankom ved havnen ved midnats tid, og hurtigt fik jeg rigget to stænger til med hjemmelavede paternosterrig med kun en enkelt tafs. For enden sad en enkelt selvlysende perle og en str. 6 krog fra Mustad. Agnen var skalrejer, og hele molevitten blev sænket forsigtigt ned i de små huller mellem molens store sten. Slutteligt blev monteret en åleklokke på begge stænger. Mens jeg ventede på hug, blev en tredje stang rigget til, et simpelt setup bestående af et flourocarbonforfang med 2 AAA-splitshagl og to små str. 14 trekroge. Med på turen havde jeg udover frosne skalrejer også fanget lidt friske rejer på vej mod fiskepladsen, og disse friske rejer skulle bruges til hårhvarre. Nu skulle en levende reje blot monteres på de to små kroge, og så var jeg klar til at kigge efter hårhvarre mellem molens sten.  

– Dette meste af nattens fiskeri forløb uden aktivitet. Og da jeg omtrent en halv time før solopgang gav op, og kom jeg på en genial idé. Alle stænger var taget op og stod klar til at pakke sammen ved min bil på havnekajen, da jeg blev enig med mig selv om, at jeg lige skulle tage en sidste kigge runde mellem havnens store sten. Håbet var en hårhvarre inden solopgang. Og til min store overraskelse sad der minsandten en hårhvarre på siden af en sten i et af de mange huller. Hurtigt fik jeg hentet min stang og monteret en frisk levende reje, som så blev sænket ned foran fisken. Hårhvarren huggede hurtigt ud efter agnen, og jeg fik kroget den. Desværre mistede jeg krogholdet i overfladen, øv. Til mit held, svømmede den hurtigt ned på siden af samme sten, og med en nymonteret reje, fik jeg gudhjælpemig hårhvarren til på ny at inhalere den lokkende reje. Denne gang fik jeg heldigvis hårhvarren op i mit lille medbragte fiskenet. Yes!  

– Beretningen slutter dog ikke hér, for hele min grund til at tage på denne fisketur, var tanken om at fange en sortvels fra denne mole. Jeg har nemlig over de seneste år set flere sortvels mellem molens sten om natten. Dog havde jeg som nævnt intet mærket til dem denne nat, hvorfor jeg næsten havde opgivet håbet om denne fiskeart på turen. Til mit held, spottede jeg dog ikke kun den førnævnte hårhvarre mellem stenene, men også en havkvabbe. Umiddelbart efter min fangst af hårhvarren, fik jeg derfor placeret den i en beholder med frisk vand fra havnen, for så at hente min anden fiskestang. Hurtigt blev mit paternosterrig på ny sænket ned i samme hul, som jeg havde set både hårhvarren og havkvabben

– Allerede da jeg sætte stangen fra mig, bimlede og bamlede åleklokken med det resultat, at jeg fik løftet en lille fin sortvels op af hullet mellem stenene. Double Yes! Hårhvarre og sortvels fra samme hul med cirka fem minutters mellemrum! Sikke en afslutning en ellers “næsten” resultatløs nats fiskeri, som dog heldigvis endte med at blive en fed artsfisketur alligevel, slutter Mark, der pt har fanget 112 fiskearter fra den danske natur. Hertil kommer put and take arter.  

Fiskene er tilmeldt Kinetic Fiskecup 2023. Læs mere om præminerne og konkurrencen her.

 

Tradea brugt fiskegrej

 

Kinetic Fiskecup 2023

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This