TEAM THYFISKER.DK har sendt os en frisk rapport fra forårssæsonen for havfiskeri i det nordjyske.

– Jeg havde kun været på en 22 timers tur her i maj, og det var jo egentlig alt for lidt, starter Karsten Mølgaard "Kok" Pedersen sin rapport. – Derfor var jeg slemt glad for, at der manglede et par mand på en todages tur med M/S Bodil den 13-14 maj.

– Kl .01 var sidste mand ankommet og vi sejlede ud i den mørke nat, på et helt blankt hav, fortsætter han. – Perfekt. Jeg snakkede med Skipper, Per og bedstemand, Henrik indtil kl. 02. Efter et par øl var jeg klar til køjen.

Næste dag startede med højt solskin og næsten helt fladt hav. Kl. 11 kikkede det første vrag ind på loddet. Her fik alle mand torsk i første drev, super flotte fisk op til otte kilo. Herefter valgte jeg at fiske med agn, det gav et par små langer. Der blev fanget et par fine katte på vraget, men desværre ingen til mig.

Næste vrag var der igen mange torsk og enkelte havkatte. Her fik jeg en lille kat på ca. 1,5 kilo. Herefter gik det ellers vildt for sig resten af dagen. Med mange katte, langer og rigtig mange torsk.

På et af vragene fangede jeg tre torsk, på en gang de vejede 15 kilo sammenlagt. Der var sgu læs på. Inden næste drev på vraget ville jeg lige prøve kastestange ind over vraget på 60 meter vand. Det gav en super flot torsk på 9 kilo. Det var sgu sjovt, at fighte en så stor torsk på 0,12 line.

De sidste par vrag gav mig yderlige 3 havkatte på 3,5kilo 5,1kilo og 5,575kilo, så det var super fedt. De blev alle fanget på sild, skalrejer og laks. En rigtig lille buffet! Men sild eller hornfisk havde helt sikker været ligeså godt, for det var hvad de andre brugte. Der var rigtig godt gang i kattene, vi fangede i alt 25 på den første dag. Der blev fanget en duble med havkatte, ikke hver dag det sker. Største mis vejede 6,2 kilo.

2. dagen tog sin begyndelse kl. 5 Jeg havde fået sundet mig lidt og fået en go nats søvn så jeg var frisk til endnu en dag. Vi startede på 130 meter vand på et lange vrag oppe i norsk farvand. Vi kunne faktisk se Norge.

Betingelserne var alt andet end lette, strømmen gik med 1,5 mil og vinden var tiltaget. Jeg fik den eneste fisk på vraget en torsk på 6 kilo. Vi sejlede videre til næste stop, her var det stort set det samme. Lidt spredte fisk. Jeg nuppede en lange på 7-8 kilo. Vi besluttede nu at sejlede ind på mere grund vand pga. bølger og strøm.

Fiskeriet blev ikke meget bedre i løbet af dage, naturen var bare imod os. Strømmen løb stadig med 1,5 mil og det blæste efterhånden en del. Det gav nu visse fordele, meget mere plads til os andre.

Per prøvede alt, men det var bare ikke nemt. De fleste fik da en balje fisk, men der skulle kæmpes for dem. Vi sluttede dagen af inde på korallerne. Vejret var blevet en smule bedre. Det gav nogle gode torsk. Per fik en på godt 12 kilo. En anden fik en på 12,5 og jeg fik en på 13 kilo. Så det var fedt!

Per truttede i Hornet for sidste gang og vi vendte næsen hjemad. Efter en omgang boller i karry gik jeg til køjs indtil kl. 22.30 hvor vi var i havn.

Stor tak til Per og Henrik for en fantastisk tur hvor de gjorde alt for at finde fiskene, slutter Karsten Mølgaard "kok" Pedersen sin rapport.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This