Jeg var for nylig et smut i Sverige for at fiske en lækker karpesø – og med fire fisk over ti kilo inklusiv to over 17 blev det til en uforglemmelig tur:

Da jeg ankom til søen sent på eftermiddagen, var der fint med tid til at bygge campen, få styr på taklerne, fodre og kaste ud i god tid, inden det blev mørkt. Det var dog først om natten, at jeg fik det første screaming run, der sendte mig som en raket ud af bivyen. Da jeg fisker tæt op af snags, var bremsen blokket, så det gyngede godt i åkanderne derude i mørket, da jeg fra første sekund satte hårdt mod hårdt. Og det skulle vise sig at være en god idé, for snart var den store fisk ude på åbent vand, hvor jeg i god ro og mag, kunne fighte dyret, der viste sig at veje 17,2 kilo. Karpen tog en 24 mm CFC Spicy Squid boilie.

Oven på den flotte fisk fik jeg en god nats søvn – og da jeg havde fotograferet den smukke fisk, som du ser ovenfor, sluttede jeg formiddagskaffen af med en super smuk 12,1´er, som du ser nedenfor.

Lidt over frokost stod den på dappefiskeri i en lavvandet vig – og det gav et massivt hug på et opportunistisk fisket flåd langs med nogle åkander tæt på land. Storkarpen blev holdt benhårdt, så det knagede i håndtaget, men på land kom den. 17,1 kilo vejede skønheden, som du får at se på en video om dappefiskeri jeg arbejder på lige for øjeblikket. Abonner på Fisk & Fris Youtube – så du får en notifikation, når den bliver publiceret.

Da skyggerne blev lange, vandrede jeg igennem skoven til lejren, kastede ud – og fik efter nogle timer – lige inden solnedgang – en lækker 10´er til at slutte turen af med. Ud over de fire ti´ere fik jeg to skælkarper på 8-9 kilo samt 7 mindre karper.

 

Vi ses derude – Jens Bursell

 

Hvidovre Sport

 

12,1 kilos vejede denne skønhed, der nappede en CFC Spicy Squid boilie.

12,1 kilo vejede denne skønhed, der nappede en CFC Spicy Squid boilie. Øverst Jens Bursell med turens største spejlkarpe på 17,2 kilo.

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This