Selvom vandtemperaturen kun er nogle få grader, er karperne så småt begynde at vågne op til dåd. Henrik Carl oplevede igår et rent tag-selv-bord, da han besøgte en sjællandsk sø fredag morgen. Her er hans beretning: – Jeg fiskede fra båd, og havde afsøgt en del af søens lavvandede områder uden resultat, og med de voldsomme snebyger var jeg ved at opgive, da jeg kom ind i en bugt, hvor vandet var helt klart og stille. På afstand fik jeg straks øje på cirka 50 karper, der tøffede stille og roligt rundt i et område på 20 x 20 meter. Jeg ankrede op cirka 25 meter fra fiskene og fik placeret et flådtakel med orm og majs midt mellem dem. Der gik kun få minutter, før den første fisk tog agnen, og efter en kort fight lå den første karpe i nettet. De andre fisk havde tilsyneladende ikke opdaget noget, og kort efter gentog det hele sig. På to timer lykkedes det at få hele otte skælkarper i båden, men så var stimen også begyndt at flytte på sig, og jeg stoppede fiskeriet, netop som solen brød igennem.
Et grønnere valg - Friluftsland

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This