Den nordøstspanske flod Ebro er normalt bedst kendt for sine store maller, men der er også et eminent karpefiskeri. Vi har lige modtaget følgende dugfriske rapport fra en af vores trofaste læsere – Rasmus Jensen:

– Stangen begynder langsomt at bukke sammen, mens bidmelderen skriger på hjælp. Det er uden tvivl en god fisk, der har samlet rigget op i Ebros langsomt strømmende brune vand, og da jeg løfter stangen op, er det tydeligt, at der er en del vægt for enden af linen. Karpen er på ingen måder en sprinter i det 9 grader kolde vand, den er bare svær at flytte, og får naturligvis også hjælp af flodens vandføring.

Jeg har de sidste par dage fisket næsten locked up langs en række træer ude midt i floden – et fiskeri, der har resulteret i en del mistede fisk, og jeg frygter naturligvis at denne drømmefisk kan gå samme vej! Men – jeg får langsomt vundet 5-8 meter line, og efter lidt tid er fisken langsomt kommet på behørig afstand af de sunkne træer.

Jeg vælger at løsne bremsen markant, da jeg er overbevist om, at jeg hurtigt kan stoppe fisken, hvis det skulle det blive aktuelt – og desuden har jeg dårlige erfaringer med at fighte fisk alt for hårdt på fletline ude midt i floden.

Inden under land begynder den store fisk at vågne op og tager flere udløb op til 10-20 meter, hvilket naturligvis får mit hjerte til at sidde helt oppe i halsen. På nuværende tidspunkt ved jeg ikke, hvor stor fisken da sigtbarheden i floden er lig nul, men efter 5-8 minutters fight begynder de lige og momentfaste udløb at blive cirkulære og S-formede istedet. Min fiskemakker Pontus Ingvarson står klar med nettet, og da fisken kommer nærmere, ser jeg en kæmpe orange hale stikke ud af vandet og hører Pontus give besked om, at jeg skal lægge pres på fisken så hovedet kommer op! Jeg kan på ingen måder li’ denne fase af fighten, men det er heldigt for mig, at fisken er kroget dybt i undermunden, så landingen forløber pladmæssigt !! Jeg løber febrilsk ud i vandet op løfter op i nettet, hvor en gudesmuk 21,4 kilos skælkarpe befinder sig – turen til Spanien er reddet!

På mine 10 dage sammen med min svenske guide Pontus Ingvarsson fra Ebro Monsterhunt landede vi ialt 34 karper. Gennemsnittet på de 10 største var 19,1 kg med 3 over de magiske 20 kg.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This