– Den længe ventede fisketur til den store Achensee var endelig kommet, og jeg havde brugt det meste af ugen på at forberede grejet. Målet var geddefiskeri, men hvis vejret var for godt ville jeg gå efter de store aborrer i søen, fortæller danske Ole Nørskov der pt bor i Østrig.

– Vejrudsigten sagde høj sol, op til 30 grader og ingen vind. På denne sø er der op mod 20 meters sigt, hvilket gjorde det næsten umuligt at fiske efter gedderne. Derimod var vejret super til aborrefiskeri! Jeg satte derfor kursen mod en lille havn, hvor aborrerne normalt holder til. Til at starte med kastede jeg tæt på bådene, da aborrerne godt kan lide at gemme sig under dem, og det varede ikke længe før den første lille aborre huggede.

– Aborrerne var aktive, men der var desværre langt mellem huggene. Jeg blev dog underholdt af de mange karper og suder, som svømmede forbi i det spritklare vand helt tæt på båden. Karper mellem 5-15 kg svømmede rundt i stimer på 8-15 fisk, hvilket var et imponerende scenarie.

– Jeg forsatte aborrefiskeriet med en lille Astro Vibe, da aborrerne ikke reagerede på min jig. Det blev også til et par små aborrer, men dagens største overraskelse skete, imens jeg var ved at rulle Astro Viben ind. Helt tæt på båden ser jeg en større skygge følge agnen, og jeg når lige at tænke; kæmpe aborre – YES! Men skyggen viste sig at være en skælkarpe, som havde vist interessere for agnen. Rent instinktiv jiggede jeg agnen en enkelt gang, og karpen indhalerede agnen fuldstændig. Min lille Sportex Graphenon aborrestang kom i den grad på overarbejde, og bukkede et par gange helt sammen! Efter nogle korte udløb kunne jeg sikkert nette fisken, der viste sig at være en smuk skælkarpe på cirka 5 kg. Det var min første karpe nogensinde. Måske sightfishing efter karper med spinnegrej bliver den nye trend?

 

Tohatsu

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This