Efter en nervepirrende fight med adskillige udløb gled denne smukke skælkarpe endeligt over netrammen. Målet var nået – en fluefanget karpe på 2,4 kilo!

Raymond Holm fangede karpen på sin egen karpeflue, der bestod af gul marabou bundet på en størrelse 12 krog.22.5.2011 – RAYMOND HOLM havde længe tænkt på at fange en karpe på fluegrejet, og onsdag den 11. maj var han klar til at tage udfordringen op.

– Jeg havde forberedt mig grundigt på dagens fiskeri med afkrogningsmåtte, landingsnet, carp sack og parasol, fortæller Raymond. – Parasollen slog jeg op helt ned til vandet så jeg kunne gemme mig bag den. Allerede ved ankomst til søen var der adskillige karper, der krusede tæt på mig. Jeg løsfodrede derfor med lidt dåsemajs, og bandt min karpeflue på forfanget. Fluen havde jeg kreeret til lejligheden, og bestod af gul marabou bundet på en størrelse 12 krog.

– Fluen blev lagt ud på kort distance, og der var højst 1 meter af skydehovedet uden for topøjet, fortsætter Raymond. – Jeg var spændt som en lille dreng juleaften. Der gik heller ikke længe før skallerne viste interesse for den gule flue, ja faktisk blev de helt vilde med den. Heldigvis var der også karper på pladsen, og endeligt var der en karpe der valgte at indhalere fluen. Jeg gav et ordentligt modhug for at sætte krogen i karpens læderagtige mund. Min klasse 6 fluestang spændte op og karpen strøg afsted mens hjulets bremse skreg! Øj, hvor var det fedt! Karpens kraft er helt utrolig på det forholdsvis lette fluegrej. Jeg har fanget mange karper på medegrejet, men det her kan slet ikke sammenlignes! Fisken tog adskillige udløb, men efter 5-7 minutter havde jeg vundet kampen, og en meget smuk skælkarpe gled over netrammen. Fisken blev vejet til 2,4 kilo, slutter Raymond.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This