Nordøst for de Japanske Øer ligger Kamchatka Halvøen. Med det Skotske Hav på den vestlige side, og Berings Havet på den østlige. Vi har været på vej fra København over 11 tidszoner for, at lande i hovedbyen Petropavlodsk. Vi er i Rusland, og efter en nat i Moskva med en tur på den Røde Plads, er vi klar til afgang med den store MI 8 helikopter, der skal klare vores sidste rejse til Opala River på det sydøstlige Kamchatka.

Af Peter Norsker

På Kamchatka er fiskepresset betydeligt lavere end i Alaska, da man ikke på samme måde har en “industri”, der lever af at flyve fiskere ud, fra eksempelvis Lake hood i Anchorage.

Der bor ca. 400.000 menesker på Kamchatka Halvøen, hvoraf størstedelen bor i “hovedstaden” Petropavlovsk. Bare 50 kilometer udenfor byen, bliver asfalten til grusvej og herfra kommer man ikke videre, med mindre man benytter 4-hjulstrækkere, special køretøjer eller helikoptere.

Opala River har opgang af alle de 5 kendte stillehavs laksearter: Pink, Keta, Coho, Sockeye og King Salmon. Foruden laksene, er Opala berømt for sine store vilde Regnbuer som når størrelser op til 6 kg. Hertil er der masser af Dolly Varden (indenlandsk ørred), havgående Char og Sibirisk Char. Vi er her i september for at kombinere fiskeri efter stationære Regnbuer og nystegne Sølvlaks.

LÆS HELE HISTORIEN I DECEMBERUDGAVEN AF FISK OG FRI

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This