– Når ens sjæl mærker et usynlige kald Øresunds dyb, så rykker man afsted – og sådan havde jeg det i fredags, siger Jesper Larsen: – Klubbåden blev booket, og der blev hentet for en plovmand børsteorm. Stænger og takler blev pakket, og så var det eller bare med at komme afsted.

– I går var rødspætter og torsk i hopla. Fliden blev belønnet med ret mange fladfisk, og det tog ikke længe at fange kvoten af torsk heller. I dag var det lidt vanskeligere vejrforhold til fladfiskene, men så var der til gengæld virkelig rykket torsk ind på det grunde vand, hvor der var hug på hug, så spætterne havde ikke mange minutter at betænke sig i. Jeg mistede hurtigt helt overblikket over hvor mange torsk, som huggede – for de blev hurtigt fightet, afkroget og sat fri.

– Men – igen blev ihærdigheden belønnet, for en fin mængde flotte rødspætter kom lidt senere også op og hilste på, så nu var der ro på takelnørden igen. Samlet set gav de to dage gav langt over 50 torsk og omkring 75 fladfisk – alle taget på bundtakel med børsteorm.

Du kan se, hvordan man fanger rødspætter i denne video med Kinetic Fishing eller denne video med Martin Hubert fra Fyrholm.

Fiskeriet efter torsk på det lave vand kan du blandt andet lære mere om i denne videoeller i dene video.

Husk at det er gratis at abonnere på Fisk & Fris YouTube kanal.

In-line Claw Fly by Jens Bursell

 

Der er fint med torsk mange steder på det lave i Øresund lige nu.

Der er fint med torsk mange steder på det lave i Øresund lige nu.

 

På de rette spots er der godt med rødspætter lige nu i Øresund.

På de rette spots er der godt med rødspætter lige nu i Øresund.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This