Når det er varmt i vejret her om sommeren, er det ofte aften, nat og morgenfiskeriet efter gedderne der er bedst. Her den anden aften havde Thomas Kim Jensen en super aften i selskab med gedderne:

– Efter aftensmaden med familien tager min geddemakker, Jesper Ambo, og jeg til en lille hemmelig “ønskebrønd” for 6. gang på jagt efter mosemonstret, fortæller han. – Vi smider kajakkerne i vandet cirka klokken 19. Vi har aldrig fanget en gedde i mosen over 3 kg, og vi har tænkt på, om mosen mon egentlig overhovedet rummer store fisk. Den første times fiskeri byder heller ikke rigtig på nogen fisk, indtil Jesper tager en fin gedde på 90 cm og 5,5 kilo, som du kan se ovenfor, hvilket på det tidspunkt er vores nye moserekord.

– Så går der yderligere 25 minutter. Solen er ved at gå ned, og Jesper foreslår, at vi tager om på den anden side af mosen, for at nappe et par sidste kast, inden vi slutter dagen. Jeg laver et kast ind mellem grenene på helt lavt vand, hvor man bare tænker, ”hvordan kom det jerkbait helt derind”. Jeg trækker den 30 cm, så synker vandet under grenene og jeg siger til Jesper. “Der kommer fisk”. I det samme bliver mit jerkbait indhaleret med et voldsomt ryk. Efter 10 minutters fight, hvor fisken går ud af vandet to gange lodret op mere end en meter over vandspejlet, kan jeg lande fisken. Det er nok den bedste geddefight, jeg har haft ud af sikkert 1000 gedder. Aftenen blev på den måde sluttet af i fuldstændig fantastiske omgivelser med en super fight og en flot fisk på 100+ cm. Gedden, der nok var over otte kilo, blev ikke målt og vejret af hensyn til fisken.

 

Forshaga Akademin

 

Thomasses kammerat med en fin gedde på fem kilo taget fra kajakken.

Thomasses kammerat med en fin gedde på fem kilo taget fra kajakken.

 

Efter mange ture til mosen fik Thomas endelig en stor gedder, der huggede helt inde under grenene.

Efter mange ture til mosen fik Thomas endelig en stor gedde, der huggede helt inde under grenene.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This