Den danske specimenfisker Rasmus Jensen er netop vendt hjem fra den spanske Ebro flod med en masse gode oplevelser i bagagen. På turen fangede Rasmus og fiskekammeraten Pontus Ingvarsson en del gode fisk, heriblandt flere flotte skælkarper op til 20,6 kilo. Den mest opsigtsvækkende fangst gik helt klart til Pontus – en gigantisk malle, der huggede på en af de pellets, der primært var tiltænkt karperne.

– Det var snart aften, så Rasmus og jeg snakkede netop om at pakke sammen, da jeg fik et langsomt take på den af mine karpestænger, som fiskede længst ude til venstre cirka 200 meter ude i floden, fortæller Pontus. – Jeg kunne med det samme mærke, at det ikke var en karpe, for linen blev bare ved og ved med at køre ud. Jeg strammede hurtigt bremsen op vel vidende, at der var en god malle for enden af linen. I det samme jeg gav modhug, fortsætte fisken bare ufortrødent, og linen blev bare ved og ved med at piske af hjulet. Nu var jeg helt sikker på, at det ikke bare var en malle – men også en stor malle.

– Efter en halv times hård fight kunne jeg mærke, at fisken var begyndt at vise tegn på træthed – og nu var det i mellemtiden blevet bælg ravende mørkt, fortsætter han. – Fisken kom tættere på, og i pandelygtens skær kunne jeg se en kæmpestor majestætisk malle i overfladen. Den store malle var godt udtrættet, så Rasmus holdt min stang, mens jeg gik ned i vandet for at lande den store fisk. Netop fordi mallen var virkelig træt, lod vi den blive i vandkanten og tog kun et par hurtige billeder, inden vi lod den flotte fisk svømme tilbage til floden, hvor den kom fra. Fisken var 240 centimeter og vejede hele 83,5 kilo, slutter Pontus. Får du lyst til at fiske maller og karper i Ebro – så kan du hyre Pontus som guide gennem fiskerejsefirmaet Catfish Capers.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This