– Den sidste uges tid er der begyndt at komme meget godt gang i optrækket af store havørreder i Lilleåen, der er et tilløb til Gudenåen, fortæller Erling Eghøj Nielsen til Fisk & Fri. – Vi startede i toppen af Rød Zone med at fiske nedstrøms med orm, men intet skete i to timer på trods af, at vi faktisk så ret mange trækkende fisk i åen. De trækkende havørreder viste sig med store kølvandsbølger på helt klassisk vis. Min makker gik lige foran mig og kastede til en busk, uden at der skete noget. Men – da jeg kastede til selvsamme sted et par minutter senere sagde det bare KNALD – og så var der ellers røre i andedammen.

– Jeg har engang lært af en meget dygtig norsk laksefisker, at jo hårdere man tager de store fisk, desto vildere bliver de. Så jeg tog det stille og roligt med et konstant pres på fisken. Og det gik som forventet: Fisken forholdt sig rimelig roligt, og efter 10-15 minutter kunne vi lande den flotte, store stålblanke havørred, der var 92 cm lang og vejede 9,38 kilo.

– I alt i alt har det været en fantastisk weekend for mig, eftersom jeg lagde ud i lørdags med to havørreder på 2,7 og 3,6 kilo – også taget med et ormerig på 2-3 gram, der bumpende med strømmen hen over bunden. Sidste år startede fiskeriet først hen i juli, men i år har det allerede taget fart gennem den forløbne uge – blandt andet med fangster af havørreder på 7,3 og 6,8 kilo samt en femkilos, slutter han.

 

Jans Lystfiskershop

 

Erling Eghøj Nielsen med sin flotte havørred på over ni kilo tasget på orm i Lilleåen

Erling Eghøj Nielsen med sin flotte havørred på over ni kilo tasget på orm i Lilleåen.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This