– Opgangen i Karup Å startede meget sent i år, fortæller Stig Jensen. – Normalt er der fisk i åen i slutningen af april, men der var kun sporadiske fangster fra april og hen til slutningen af juni. Men et ordentlig blæsevejr i slutningen af juni fik iltniveauet op i Skive Fjord. Dette – kombineret med en vandstigning i fjorden gjorde, at havørrederne virkelig begyndte at gå op, og der var dagsfangster på næsten 30 fisk. De store blev ikke fanget, men de var kommet nu. Størsteparten lå på fantastiske 3-5 kilo.

– Alle har vel set Junior-Marcus med hans fantastiske havørred på 12,5 kg fanget for ca en uge siden, og her den anden dag blev det så min tur til en storfisk fra åen: – Normalt er mine sommerture strikket sammen, så jeg kommer efter aftensmaden, hvorefter jeg fisker lidt med orm og måske flue i skumningen. Jeg er heldig at have overnatningsmuligheder tæt ved Karup Å i min hytte. Her sover jeg måske 3-5 timer og tager morgenfiskeriet, inden jeg kører hjem.

– Jeg startede fiskeriet med orm klokken 19, og klokken 19.30 fik jeg hugget. Efter tilslag kom den op i overfladen i et sprøjt. Otte kilo tænkte jeg, men kort efter sprang den fri af vandet, hvorefter jeg ændrede mit bud til mere end otte kilo. En hektisk fight fulgte, og den startede med et udløb på 40-50 meter opstrøms helt inde under modsatte brink. Jeg fik derefter rimeligt styr på den, og udtrætningen fortsatte. Pludselig vendte den og gik ned, hvor den stillede sig under en landevejsbro. Her var der på den ene side strømfyldt og på den anden side roligt vand i egen side. Efter en hel del tovtrækkeri, hvor den ville være i strømmen, og jeg ville have den i det rolige vand, så den ikke fik så meget ilt, lykkedes det at lande en hanfisk på 97 cm og 10,96 kg. Fighten tog vel 20 minutter. Tak for støtte til de folk der fulgte fighten, og den glæde de kunne have over en anden’s fisk. Det kostede lidt vand i den ene skridtstøvle, men var det hele værd. Med tanke på den kæmpelaks jeg fik i Gudenåen d . 4 april 2020 på 121cm og 18,00 kg kan man vist ikke klage over denne sæson, Knæk og bræk derude og Karup Å leverer.

 

Friluftsland

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This