Henrik Carl har flere meget store gedder på samvittigheden, og nu har han føjet endnu en kæmpefisk til samlingen: – Jeg har haft nedprioriteret geddefiskeriet til fordel for andre arter de sidste par sæsoner, men med efterårets komme er lysten til at jagte de skarptandede vendt tilbage. Bevæbnet med en geddestang med flåd og en håndfuld småskaller begav jeg mig ud for at prøve lykken i en privat sø, jeg ikke har fisket i før. Der gik ikke lang tid, før en lille pjevs lod sig overliste, og kort efter fulgte endnu én. Så var der da gedder i søen!

– Da flåddet forsvandt tredje gang, gav jeg straks modhug for ikke at risikere en dyb krogning. Gedden kvitterede ved at rulle hidsigt rundt i overfladen, og mit første indtryk var, at det var en fisk på 4-5 kg. Den gjorde ikke meget væsen af sig i begyndelsen, så jeg fik hurtigt presset den 15-20 meter ind, og da den vendte i overfladen anden gang, kunne jeg se, at den nok nærmere var 8-10 kg. Den trak lidt frem og tilbage langs sivkanten, og på et tidspunkt kom den så tæt på, at jeg godt kunne se, at jeg havde skudt helt ved siden af. Den var jo ENORM! Stressniveauet steg betragteligt, og de kræfter, den havde sparet på langdistancen, brugte den helt inde under land. Den var tydeligvis ikke træt, da den kom helt ind til bredden, og den kom derfor ikke i nettet i første forsøg. Først efter at have undveget flere gange, måtte den dog se sig besejret. Det var et imponerende syn som den lå der, og den fik det ellers meget store net til at se lidt for småt ud. Vejningen afslørede en kampvægt på hele 16,0 kg – en drømmefisk. Efter et par hurtige billeder fik den naturligvis sin frihed. 

 

Friluftsland

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This