Der bliver landet og genudsat en hel del store norske helleflyndere for øjeblikket – og nogle af dem er ikke bare store – men kæmpestore. Det kan man i hvert fald roligt sige om det monster, som belgieren Paul De Wilde netop har fanget sammen med Sørøya Fishing og Bigfishadventure under konkurrencen ”Sørøya Fishing Kveite Festival”, som løber af stablen hvert år på denne tid.

Den gigantiske helleflynder, huggede på en død sej og leverede en heftig fight, inden den kom op til båden. De andre guides var blevet tilkaldt og kom lige i tide til at hjælpe med fotograferingen, der indebar en seriøs vandgang for den stolte fanger, som du kan se på billedet.

De gæve fiskere var spændt godt for, eftersom den store helleflynder på 231 centimeter og estimerede 170 kilo huggede samtidig med en anden flot flynder på 137 centimeter, der også lige skulle fightes op til båden. En imponerende bedrift, der nok har givet ømme arme.

I alt er der til konkurrencen fanget 66 flyndere med tre over 50 kilo op til 70 kilo. Og så lige den helt store du ser ovenfor. Alle andre fisk har været i 100-140 centimeters klassen. Konkurrencen slutter den 9. september klokken 12 middag, men deltagerne skal nok lægge sig ualmindeligt meget i selen for at slå den store flynder på 231 centimeter!

Til næste år afholdes ”Sørøya Fishing Kveite Festival” fra 26 august til 3. september, og man kan få mere info på marc@soroyafishing.com

 

Havørred - Refleksioner på kysten
    Jans Lystfiskershop

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This