Mikkel Matzen og Jacob Juul var sidste vinter på aborreeventyr i det sydlige Europa – og de har holdt resultatet af deres fantastiske tur fuldstændig hemmeligt. Her får du historien om deres vilde aborrefangster.

– Min fiske kammerat Jacob Juul og jeg hørte, for snart en del år siden, rygter om gigantiske aborrer i Sydeuropa, fortæller Mikkel Matzen. – Så som med alle andre tossede projekter vi har sammen, skulle dette også afprøves.

– Nu har Jacob og jeg efterhånden været på en del fiskeeventyr sammen, og vores erfaring siger os, at halvdelen af kampen bliver vundet hjemmefra. Planlægning er nøglen til succes! Derfor gik vi i gang med at forberede os og fandt de nødvendige oplysninger igennem vores netværk, for at kunne udarbejde en plan for at komme afsted.

– De første par år handlede om at udforske og kortlægge søen samt at lære fiskenes mønstre at kende. Vores mål var at fange en trekilos fisk, og for at det lykkes, skal man igennem rigtig mange fisk.

– På den seneste fire dages tur, var vejret fuldstændig imod os. Der var tåget, og der var is i øjerne indtil middag, hver eneste dag vi fiskede. Det er langt fra optimale forhold til aborrefiskeri, men vi er rigtig gode til at reflektere over fiskeriet hele tiden, og på den måde løfter vi hinandens fiskeri. Hug perioderne var sindssygt korte, og der skulle kæmpe for hvert eneste hug. Jeg har aldrig i min fiske-karrierer fisket så koncentreret som på disse ture, da det er marginalerne, der gør hele forskellen. Resultatet af vores planlægning, optimering og kræftanstrengelser taler for sig selv. Det lykkedes os at fange mere end 40 fisk over 2 kilo med en vanvittig gennemsnitsvægt på hele 2300 gram. Den største var 2750 gram, så vi vidste nu, at målet om en 3 kilo fisk var muligt.

– Allerede inden vi tog hjem, begyndte vi at tale om næste tur og blev enige om, at vi ville sætte alt ind på at nå målet om drømmefisken. Alt blev nøje planlagt, og vi var klar til at tage af sted, så vi kunne fiske aborrerne lige inden de ville gå på leg. Her er de nemlig størst, men også sværest. Men så ramte Covid Europa, og dagen inden vi skulle rejse, lukkede det danske udenrigsministerium ned for rejser i Europa. Selv nu – over et halvår senere, sidder vi begge tilbage med følelsen af at have misset chancen for noget fantastisk! Vi vil dog 100% sikkert tage kampen op igen, så snart det kan lade sig gøre! Og når vi kommer afsted – så kommer du til at høre mere fra os.

 

Et grønnere valg - Friluftsland

 

Jacon Juul med en af hans mange store aborrer fra turen.

Jacon Juul med en af hans mange store tokilos aborrer fra turen. Øverst ses Mikkel Matzen med et pragteksemplar af en aborre på langt over to kilo.

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This