Mads Kusk fangede sit livs fisk, da han landede en kæmpe torsk på en tur med Bonito fra Hanstholm. Vi har modtaget denne flotte rapport fra den stolte fanger:

Dagen startede klokken 2, da jeg blev hentet af min fiskemakker, Søren. Vi havde to timers kørsel til Hanstholm og turbåden Bonito, der skulle sejle klokken 5.

Vejrudsigten så fantastisk ud, så humøret var højt da vi sejlede ud af havnen og begav os en time væk fra land. Klokken ringede, og da endegrejet ramte bunden stod alle mand med flex på klingen. Desværre sprang jeg selv knuden til ophængeren på et rigtigt godt hug, og kunne derfor blot se til mens resten af båden hev den ene efter den anden flotte fisk ombord.

Da jeg endelig var færdig med at vikle et nyt tackel ud, og få bundet det på, sejlede vi videre til den næste position. Her blev der ikke fanget det store, så mens resten af båden vel havde 7 fisk i kurven per mand, havde jeg blot to.

Det halvsløje fiskeri gjorde, at vi i fælleskab besluttede os for at sejle en time længere ud, og forsøge os på nogle vrag. Det skulle vise sig at være en god beslutning, for på de første par vrag blev der fanget godt med fisk. Men klokken kvart i ti skete der noget helt specielt: Jeg fik et virkeligt godt hug, og var faktisk i tvivl om der var to fisk for enden af linen.

Vi fiskede på 94 meter vand, og bremsen var helt spændt, men alligevel lykkedes det for fisken at tage flotte udløb, så spændingen var stor ombord. Efter et kvarters tid kunne vi se dyret der havde taget en grøn/gul pirk, og hjælperen Hugo anslog den til at veje 15 kilo, som den lå der i overfladen.

Vel ombord var der dog ingen tvivl om, at der var tale om en væsentligt større fisk, og den blev da også vejet til 23 kilo, hvilket faktisk er den største fisk der er fanget derude i to år. En helt igennem fantastisk oplevelse!

Vi fiskede lidt videre, og minsandten om jeg ikke fik et godt hug igen i næste dyp. Den var lidt mindre, men vejede da stadigvæk flotte otte kilo. Sidst på dagen sprang jeg linen på en god fisk – gad vide hvor stor den var?

Generelt blev der fanget godt med fisk på turen. Mange mellem 8 og 10 kilo, og nogle flotte lubber, sej og langer.

Mads slutter med at takke sine medfiskere for en tur, han nok sent vil glemme!

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This