– Vi har haft nogle dage med regn, vind og lidt køligere temperaturer den sidste uges tid, skriver Johannes Thoirbjørn Hansen til Fisk & Fri. – Jeg valgte derfor at tage ud, for at se om jeg ikke kunne fange en søørred på fluekæben. Før denne tur havde haft to nulture i træk på cv’et, så forventningerne var ikke de største:

– Jeg kommer ud til vandet, og det ser egentligt fornuftigt nok ud, så jeg begynder at fiske som jeg plejer – med de samme fluer som jeg plejer at fange på. Der går egentligt ikke lang tid, før jeg ser en fin fisk springe få meter fra mig, men efter længere tids fiskeri, går jeg videre. Igen hører jeg en fin fisk, der hvor jeg lige har fisket, og jeg prøver en gang til uden held. Jeg har før oplevet at de viser sig, uden at vil røre min flue, så jeg går videre.

– Jeg fisker videre og prøver fortsat på at fange søørrederne med de metoder, som altid har virket. Det ligger dog stadigt i baghovedet, at jeg på de sidste tre ture har set fisk på lige præcis det spot, som jeg startede med at fiske – uden at fange noget. Efter nogle timer vender jeg derfor tilbage, med en skumbille for enden af forfanget. Jeg har mange gange fisket skumbille efter søørreder uden det store held. Selvom de har vist sig i overfladen, har de aldrig været vilde med at tage mine skumbiller, så jeg regnede ikke med det store, nu hvor det også var midt på dagen. 

– Da jeg ankommer på pladsen, ser jeg en fisk vende i overfladen foran mig, og jeg er i tvivl om, hvorvidt jeg har skræmt den. Jeg kaster et par gange til den, uden nogen reaktion. Jeg tager herefter et kast skråt ud mod en grødebusk, hvor jeg før har fanget. Efter 2 strip, kommer en stor mund op og inhalerer fluen – og med et plask forsvinder den mod dybet. Linen strammer op og adrenalinen begynder for alvor at pumpe rundt i kroppen. Drømmefisken sider for enden af linen, og jeg må få alt i verden ikke miste den. Efter en nervepirrende fight formår jeg, at få nettet fisken, og jeg ser for alvor hvor stor og flot den er. Jeg tager nogle billeder og måler derefter fisken til 66cm. Fisken bliver herefter genudsat og gummibenene kan for nu alvor mærkes.

 

Hvidovre Sport

 

Det var denne skumbille som overliestede den store søørred på fluestangen.

Det var denne skumbille som overlistede den store søørred på fluestangen.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This