– Lørdag så på papiret perfekt ud til en tur på søen efter aborre, fortæller Irena Elzbieta Mathiasen. – Der var klar himmel, sol og stille vind. Det havde været frostgrader om natten, så da vi satte båden i ved søen klokken otte, var der stadig minusgrader og rim på græsset.

– Mentalt var både min kæreste og jeg forberedt på, at det kunne blive en lang dag med kun meget lidt aktivitet, for fiskeriet i marts er ofte bare fiskeriet efter dén ene store fisk, fortsætter hun. – Så vi blev vist begge lidt overraskede over at fange fisk nærmest med det samme. Godt nok mindre aborrer, men der skete da noget – fantastisk!

– Jeg havde rigget to stænger til. Den nye Abu Garcia IKE spinnestang 6’8 2-15 gram og Revo2 IKE 20 rigget op med dropshot og en Berkley Powerbait Dropshot Minnow. Det andet setup var en Abu Garcia Mass Beat ll 6,9 10-30 gram med et Penn Clash 2000, med en Abu Garcia Svartzonker McPerch Shad 9 cm og et 10 grams jighoved for enden. 

– Det var første gang jeg kastede mig ud i fiskeriet med dropshot, og tiden gik med at finpudse teknik. Vi fik jævnt med fisk fordelt over det meste af dagen. Jeg synes man lærer aller bedst, når man fanger noget. Så kan man virkelig mærke, hvornår man gør noget rigtigt. Jeg fiskede mest med dropshot igennem dagen, og de gange jeg tog nogle kast med jiggen, gav det ikke noget. 

– Omkring klokken 13 begyndte vi at fiske tilbage mod land. Men pludselig kom der for alvorlig gang i den. De store fisk tog på ædegilde! Min kæreste fangede på nærmest ingen tid fire aborre over kiloet på en McPerch i farven bait fish. 

– Jeg greb stangen med jiggen og begyndte at affiske området med den også. Jeg kæmpede lidt med vinden. Frustrationen må have været tydelig, for jeg fik hurtigt et par gode tips fra Jacob, og det virkede! BOOM! Jeg fik sat krogen! Jo højere op i vandet den kom, desto mere nervøs blev jeg. “Ikke ryg af, ikke ryg af!” Da den var i nettet, kunne jeg knap nok tro mine egne øjne!

– Jeg går ikke meget op i vægt og centimeter. Men når man fanger en ny personlig rekord, skal den lige undersøges nærmere. 49 cm og 1925 gram! En fantastisk smuk og grov søaborre, og helt sikkert en fisk jeg aldrig glemmer. Et par hurtige billeder senere bliver den sat forsigtigt tilbage. Efter dette, døde fiskeriet og vi valgte at stoppe dagens fiskeri. Men det var så også lige 20 minutters fuld fart på med de store fisk, og så en fuldstændig vanvittig glædesrus at afslutte dagen med, slutter Irena.

Har du også selv haft succes ved vandet, så husk endelig at sende en rapport og et foto til redaktionen på fiskogfri.dk eller telefon 30 70 02 36.

 

Owner

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This