I april fangede Poul-Erik Hagemann en sand kæmpetorsk i Langelandsbæltet på hele 18,0 kilo! Fisken huggede på en sølvblank pirk.19.7.2011 – POUL-ERIK HAGEMANN var tilbage i april måned på torskefiskeri på Langelandsbæltet, og her lykkedes det ham at fange en sand kæmpetorsk – sandsynligvis en af de største torsk der er fanget i Langelandsbæltet de sidste ti år!

– Der blev lovet godt vejr denne gang, så det var en oplagt mulighed for at få prøvet min nye båd, fortæller Poul-Erik. – Jeg tog på Langelandsbæltet, da der her i den seneste tid havde fint et fint fiskeri efter torsk på 2 til 5 kilo. Strømmen gjorde fiskeriet svært. 2 til 3 knob i overfladen og en bundstrøm i modsatte retning gjorde det svært at holde bunden med agnen. Fisk var der nok af, og alt over 5 kilo måtte jeg sætte efter med båden, da jeg ellers grejet ellers blev spændt så hårdt op at jeg mistede fiskene. På vej mod havn kom jeg over en lille bule jeg havde fundet tidligere på dagen. Bulen var der stadig, men den var dog ikke lige så stor som før. Pirken blev sendt mod bunden, og først troede jeg at jeg havde fået et bundhug – ind til det begyndte at danse nede i dybet. Herefter gik et større cirkus i gang. Med min venstre arm holdt jeg stangen, mens højre arm betjene henholdsvis hjulet og styring, gas og gear på på båden! Dette stod på i cirka 15 minutter, hvorefter jeg så en stor skikkelse komme op mod overfladen. Jeg fik gaffet torsken og trukket den op i båden. Den var ikke bare stor, men rigtig stor! Vægten stoppede ved hele 18,0 kilo og målebåndet viste 124 centimeter – en ny personlig rekord for torsk, slutter Poul-Erik.

Udover kæmpetorsken på 18 kilo fik Poul-Erik Hagemann yderliger 14 torsk med hjem med den næststørste på 8 kilo.

    Hvidovre Sport

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This