En debuthelleflynder på 214 centimeter er noget af en bedrift – men en realitet for Jens Christian Petersen. 134 kilo fladfisk blev efter foto nænsomt genudsat. 22-09-2012 –DEN 9. september skete det så – Jens Christian Petersen fra Kerteminde fik sin første helleflynder i båden nogensinde. Han var taget til Lofoten, for at prøve kræfter med det nordiske biggame fiskeri, det gør mænd til supermænd. Det lykkedes ham at lande og genudsætte en helleflynder på 214 centimeter og 134 kilo. Her kommer hans beretning:

– Efter et par dages fiskeri efter vores første helleflynder uden den store succes, ja så viste det sig at tålmodighed belønnes. Vi tog tidligt ud søndag morgen, hvor lejren ellers var lidt død. Vi lå og små drev og dørgede lidt efter fisken og efter en times tid flexede min stang. Svarede hurtigt retur, men der var ikke noget at mærke. 10 sek senere skete det same igen og der blev svaret igen. Men det var dødt, så vi blev i båden enige om at det var fordi jeg havde haft den for tæt på bunden og nu sad den fast, beskriver Jens Christian og fortsætter.

– Jeg bad en af de andre om at bakke båden tilbage, i håb om at jeg kunne få min jig fri. Da vi kom tilbage, hvor linen stod ret ned i vandet kunne jeg stadig intet gøre, så jeg vendte min stang lodret og holdt en finger på spolen for så måtte jeg jo bare springe linen. Som jeg skulle til at trække kikkede jeg på stang spidsen, hvor der kom et par små nøk, fortæller han.

– Jeg spurgte de to andre hvad der lige skete, og vi blev så enige om, at det var fordi båden drev lidt. Jeg holdt igen stangen stille og ville så prøve igen at springe den. Men endnu engang bevægede den sig lidt, og jeg prøvede derefter at trække så hårdt jeg nu kunne i stangen – og kunne så mærke at jeg kunne flytte det. Flere nøk kom nu til syne på stangen, og det gik op for os, at det var fisk, pointerer Jens Christian.

– Jeg startede kampen op og forholdsvis hurtigt havde jeg fisken et par meter under os. Vi kunne dog ikke vurdere, hvor stor den var, og den valgte at gå til bunden igen. Herefter diskuterede vi lidt, hvor stor den skulle være før vi måtte tage den. Den ene i båden mente, at fisken i hvert tilfælde var en meter, og det var vist okay at tage dem så længe de holdt sig under 1,3 meter. Den anden var ikke sikker, så han kimmede de andre i lejren ned, men der var ingen respons fordi de lå og sov branderterne ud.

– Efter 45 minutter kom fisken så op på siden af båden, og det gik op for os, at jeg havde fanget en fisk, som var lidt over gennemsnittet. I vores eufori over det panikkede vi lidt og vidste ikke helt, hvad vi skulle gøre. Min jig sad langt inde i munden på den, så vi blev enige om, at vi måtte have den op i båden også sejle ind med den. Som sagt så gjort. Vi fik den i båden og gjorde klar til de 5 minutters sejllads vi havde ind til campen, fortæller Jens Chrisitan.

– De andre var nu vågnet op til dåd, så de ringede os op og vi kunne fortælle, at vi var på vej ind med en flynder på over 2 meter. Da vi rundede pynten ved campen kunne vi se, hvordan de kom løbende fra alle husene, broen og båden var straks fyldt med begejstrede folk.

– Vores guide på stedet, Frederik, handlede hurtigt og fik pillet min jig ud af munden på den, hvorefter vi bandt en snor i halen på den og satte den ud. Så kunne jeg hoppe i vandet med den og få taget lidt billeder. Efter billederne svømmede den stille og roligt af sted igen. Sådan fangede jeg min første flynder, slutter Jens Christian – en nyfødt helleflynderfisker af de helt store!

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This