Villy Larsen med den kæmpe brakvandsgedde på 13,0 kilo og 120 centimeter fra Guldborgsund.12.4.11 – DET ER JO ikke hver dag, at man render ind i en massive gedde på plus ti kilo. Og slet ikke brakvandsgedder på 13,0 under havørredfiskeri i Guldborgsund. Det gjorde Villy Larsen fra Greve den 23 marts. Villy ringede straks til Fisk & Fri, for at høre om vi kunne hjælpe med at veje og fotografere fisken. Desværre havde vi ikke mulighed for at sende en mand til Bogø, men Villy tog gedden med i bilen og kørte til Lejre, Midtsjælland, for at få fisken vejet og fotograferet hos Fisk & Fri’s redaktionschef, Gordon P. Henriksen, der arbejde hjemme pga. en syg datter. Det er vi her på redaktionen meget taknemmelige for.

Villy kunne fortælle at han havde kystfisket med en rød/sort Toby blink efter havørreder da gedden pludselig havde hugget. Konen havde ventet i bilen med en bog, mens han baksede den på land, og han troede knap troede sine egne øjne da han så den store fisk.

Gedden huggede på et Toby-blink i rød/sort.For en god ordens skyld vil vi gerne påpege at et foto samme fisk og samme person optræder i et andet lystfiskermedie, og er opgivet til at skulle veje 16,5 kilo og være fanget på et lyserødt blink en uge senere den 30 marts. Det harmonerer overhovedet ikke med den fisk vi har haft i hænderne, og de oplysninger som vi har. Gedden målte 120 centimeter og blev vejet til præcis 13,0 kilo. Endda vejet på to forskellige vægte – en digital Berkley samt en Salter. Endvidere er gedden fanget på et rød-sort Toby blink og ikke et lyserødt, samt den 23 og ikke 30 marts. Målingerne og fangstredskaber kan bevidnes med billeder og flere personer, heriblandt fangeren selv.

Godt nok holder vi meget af lystfiskerhistorier – men når det drejer sig om fangster af så store fisk, skal der være en vis sandhed i de oplysninger, som vi formidler, og det er vigtigt at man tjekker fakta i rapporter, som minimum med fangeren selv, før de publiceres.

Du kan læse mere om fangsten af denne fisk i det kommende nummer af Fisk & Fri.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This