Man kan godt forstå Morten Wølk smiler. Det bliver vist ikke meget bedre end det her. 12,7 kilo stålblank frisk opsteget havørred på kun 96 centimeter!

DET BLIVER IKKE MEGET BEDRE end det her. I går aftes (10 juni) fangede Morten Wølck et pragteksemplar af en havørred i Karup Å. Stålblank med løse skæl og havlus og i en størrelse, få danske havørreder når op på. 12,7 kilo vejede den smukke og velproportionerede fisk der meget vel kunne gå hen og blive årets største havørred. Den var kun 96 centimeter lang men 28 centimeter høj og godt bred over ryggen!

Fisken er tilmeldt Fisk & Fri’s konkurrence Fly Only, og du kan læse mere om fisken og fangsten og se flere billeder i august udgaven af Fisk & Fri. Men vi kunne ikke vente med at fortælle om fisken, så her får du historien om fangsten.

Det var perfekt fiskevejr med skyer og der løb lidt vand i åen, så Morten Wølk fra Silkeborg besluttede at tage en tur i Karup Å med sin 15-årige søn Rasmus og fiskekammerat Peter. Valget faldt på et stræk nedstrøms Hagebro, hvor Morten har haft succes tidligere. Ja faktisk fangede han en laks der sidste år, men det er en anden historie.

– Der var flere andre der åbenbart også synes at det var perfekt fiskevejr for vi var en del ved åen i går aftes, fortæller Morten til Fisk & Fri. – Vi hoppede ind i køen og begyndte at fiske nedover sammen med de andre. Jeg bemærkede at en person fiskede meget intenst ved en bestemt plads som jeg også har lidt tiltro til. Han blev ved med at fiske den indtil jeg kom op, hvor han så gik videre som man jo skal. Jeg var ikke i tvivl om at han havde set noget der, og da jeg lagde fluen ved modsatte brink og trak, var der en fisk der kom ud og vendte bag fluen. Andet kast gentog det hele sig dog denne gang med den væsentlige forskel at fisken tog fluen i en stor vending. Jeg lod den vende og gav modhug og mærkede så at der var fast fisk. Min største indtil videre er en fisk på 8,8 kilo og jeg kunne mærke at dette bestemt også var en god fisk og muligvis endnu større. Den tog flere god udløb op og ned ad åen. Min søn og Peter kom løbende men ingen af os havde et net og denne fisk var tydeligvis for stor til at håndlande. Heldigvis havde Peter en gaf med og efter en fight på ca. fem til otte minutter kunne Peter lande fisken

– Det var en helt enestående oplevelse, fortæller Morten der stadig dagen efter fangsten er helt høj af at tænke på succesen. – Den slår jeg nok ikke lige foreløbig. Og det kan han jo meget vel have ret it. Men hvem ved, måske er det hans søns tur næste gang. Rasmus var i forvejen begejstret for fiskeriet men når man har set sin far lande sådan en sensationel fisk i skumringen, så er der vist ikke tvivl om at det giver gåpåmod og lyst til flere fisketure!

Du kan glæde dig til at se hele fangsten på Fisk og Fri TV for Rasmus har nemlig filmet hele fighten.

Fluen som Morten fiskede med var i øvrigt en sort Wuffelhorns flue uden disc eller propel. Vi lægger et billede af fluen og bindemønster her på fiskogfri.dk snarest.

Herfra skal der lyde en kæmpe tillykke til Morten med den fantastiske fisk. Desuden skal der også lyde stor tak til Kenneth fra Seatrout i Herning, der kontaktede os for at fortælle om Mortens sensationelle fangst.

Se mere om Karup Å og Mortens fisk på Karup Å Sammenlutningens hjemmeside.

Læs også Jens Bursells store artikel om Karup Å fra sidste år i vores store online artikel arkiv her.

GPH

Se Fisk & Fri’s nyeste abonnements tilbud her – 5 blade og en 2009 Scierra Aquabond Softshell jakke – kun 649,-

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This