– Lige pt befinder jeg mig i Jyllands området hvor jeg aftjener min værnepligt, fortæller Mikkel Jensen. – Derfor er fiskeriet blevet sat lidt til siden, men på trods af det er der stadig lidt tid til sjov i weekenderne.

– Midt i ugen fik jeg en besked fra Karl, som bor i området, om vi skulle tage på et eventyr i weekenden, og det skulle han ikke spørge om to gange. Vi ankom fredag aften, fik slået telt op og fik et par timers søvn, inden vi startede fiskeriet. Vejret stod på høj sol og en sløv vind fra øst. Uden de største forventninger startede vi fiskeriet. Men mange minutter skulle der ikke til, før den første fisk bød mig velkommen. Det var en rigtig flot overspringer på 63 centimeter, der havde taget min flue. Det blev til en vild fight med badutspring og udløb. Der blev jublet da fisken kom i nettet, for allerede nu var turen godkendt. Fisken blev genudsat efter et par billeder.

– Derefter døde fiskeriet helt ud, og vi måtte hoppe i soveposen med en fisk på land. Næste morgen stod den på en ny plads med bedre vind og grå himmel. Det var big fish weather, som vi kalder det. Nu var forventningerne i top, og forholdene var perfekte. Igen skulle der ikke meget mere end 20 minutter til, før min flue blev taget – denne gang af en fisk på 68 centimer. Fisken tog helt ude i kastet, og gik til vejrs med det samme, Karl som stod 100 meter nede af kysten kunne se fiske springe fri, og fik sat i spurt for at komme og hjælpe med at lande fisken. Snart lå en fantastisk tyk overspringer på 68 cm foran mig i nettet – min drømmefisk på fluestang. Fantastisk at se sådan en fisk svømme til havs igen, efter at have fået lov til at få nogen billeder med så smukt et eksemplar af en havørred.

 

In-line Claw Fly by Jens Bursell

 

Mikkel Jensen med sin første 60´er. Øverst ses den største af de to flotte havørreder fra den jyske kyst.

Mikkel Jensen med sin første 60´er. Øverst ses den største af de to flotte havørreder fra den jyske kyst.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This