– Der havde været dagsregn i det vestjyske tre dage forinden min tur, fortæller Steen Jepsen. – Det måtte helt sikkert have trukket friske fisk op i åen, tænkte jeg. Heldigvis kunne jeg tage mig en halv seniordag denne dag. Vejret var havørredvejr, som salig Wellendorf ville have sagt. Det var stormende kuling med byger fra vest. Herovre kalder vi det et friskt vejr.

– Jeg tog et stykke op i Kongeåen, som er blevet fantastisk efter nedlæggelsen af Jedsted Mølle for et par år siden. Ganske rigtigt var der god vandføring med vandstand over normalt. Men vandet var klaret op. Klokken 10.30 var jeg ved åen, men tog en ekstra kop kaffe i bilen, mens en hidsig byge piskede over marken. Jeg fiskede et par gode sving og huller af uden at mærke noget. Herefter gik jeg opstrøms og skræmte en stor skarv op fra vandet.

– Stryget ved skoven skulle prøves. Der var også lidt læ. Jeg kastede opstrøms midt i stryget. I samme øjeblik Mepps 4`eren svang fra det hurtige til det langsomme vand i kanten knaldede en stor fisk på kun to meter fra mine fødder. Den væltede sig i overfladen, som om den var løst kroget. Så gik den dybt ind under min egen bred. Jeg kunne ikke flytte mig fra stedet pga siv og træer – og jeg så mig om. Der var ikke andre steder, jeg kunne lande den end her. Jeg måtte derfor lægge maksimalt pres på den for at fighte den på kort line. Den gik fra side til side under brinken med en enkelt afstikker ud i strømmen. Jeg gled ned af brinken, og håbede at kunne sidde og lande den. Endelig gled den brede og sølvblanke havørred i nettet. Krogen sad solidt i saksen, så den skulle have sprunget 0,30 linen for at slippe. Et jubelbrøl lød over marken. Det var en af de smukkeste havørreder, jeg har fanget i Kongeåen. Den var 66 centimeter og 3,7 kilo. Fisken havde stadig mærker efter der, hvor havlusene havde siddet. Lystfiskerlivet er fantastisk!

 

Hvidovres Sport

 

Sten Jepsens flotte havørred fra Kongeåen huggede på en spinner.

Sten Jepsens flotte havørred fra Kongeåen huggede på en spinner.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This