Steffen Hansen med en grov gedde fra sin jerkbait debut-tur. 8,9 kilo vejede brakvandsgedden fordelt på 105 centimeter.

En 4 kilos gedde afkroges. Når gedderne er kroget godt bliver de afkroget i nettet med gummimasker. Dette forkorter tiden fisken er ude af vandet og sikrer en effektiv catch and release.30.5.2011 – STEFFEN HANSEN var sammen med Fisk & Fri’s webredaktør, Chiel Robben, taget på geddefiskeri i et jysk brakvand lørdag den 28. maj. Her blev Steffen, der har sine rødder i karpefiskeriet, introduceret til jerkbaitfiskeriet med store kunstagn, og det blev bestemt ikke til den sidste gang denne fiskeform skulle dyrkes, for på dagen fik Steffen nemlig en gedde i den grove kaliber.

Tidlig morgen ankom Steffen og Chiel til det første geddespot, og allerede i andet kast mistede Chiel en mindre gedde på omkring kiloet. Dette var dog imidlertid et tegn på at gedderne var i godt humør, og der gik heller ikke længe før Steffen fik et hug. Efter en kort fight kunne Steffens første jerkbait-gedde på cirka 2 kilo afkroges i vandet.

En halvanden times tid senere var de begyndt at frygte at den tidlige hugperiode allerede skulle være overstået i det Steffen fik et hårdt hug på sin Big Bandit i farven Jeppan! Fisken gik tungt og dybt – modsat de mindre gedder – og Steffen var i tvivl om det var geddens tyngde, eller om det var fordi der havde sat sig en klump grøde foran fisken, der fik den til at virke så tung. Pludselig fik fisken fart på, og Steffen var ikke længere i tvivl – det her, det var en grov gedde! Helt inde ved bådsiden kom fisken til syne i overfladen, og med det samme kunne Steffen og Chiel se at der var tale om en meters fisk. Et split sekund senere gik fisken fri af vandet og lavede en skøn luftakrobatik, hvorefter Chiel sikkert kunne nette fisken. Gedden havde slugt banditten hårdt så kun den bagerste trekrog kunne ses i mundvigen – resten af den 19,5 centimeter lange kunstagn sad i halsen på gedden. Heldigvis foregik afkrogningen uden problemer, og efter en hurtig vejning og opmåling kunne Steffen lade sig fotografere med sin nye personlige rekord på 8,9 kilo og 105 centimeter!

Resten af dagen forløb roligt ind til om eftermiddagen, hvor der kom en god hugperiode. Her kunne Steffen tilskrive sig yderligere tre gedder, mens Chiel blot formåede at miste to gode fisk og lande en enkelt aborre. Og det behøves nok næppe at blive tilføjet til historien, at det ikke er den sidste gang Steffen vil dyrke det spændende jerkbaitfiskeri!

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This