– Det er blevet lidt en tradition, at jeg bruger noget af sommerferien på at fange en stor sommer-ørred, beretter Mads Brinkløv Kentov. – Sådan en fisk er helt fantastisk, da de ofte er bomstærke og giver en oplevelse, som man husker, men sådan en fisk kommer man ikke nemt til! Det hårde arbejde, der ligger i få flex på klingen fra sådan en fisk, er dog det hele værd. Lange kyststrækninger er blevet tilbagelagt i ufremkommeligt terræn, og man har fået en ødelagt sin døgnrytme, da besøgstiden kun er tiltalende for en vampyr. Man har oplevet svære forhold i den varme sommer med vand, som kun glæder badegæster. Men alt det besvær, er det, som gør det hele ganske særligt, og sætter fiskefeberen helt i “action mode”.

– Denne morgen var alt sat på spil, da vinden ville komme med 6-8m/s pålandsvind og store bølger. Det ville ikke være nemt fiskeri, men min “spider sense” var aktiveret, og fortalte at der ville være fisk inde. Med det samme jeg ankom til den første plads, så jeg fisk springe fri af bølgerne. Der skulle heller ikke mere end to kast til, før jeg fik den første. Det var en stærk fisk på 63cm, som leverede en god fight i mørket. Allerede to kast efter var der hug igen, men denne gang var det noget helt andet, og trækket i linen var voldsomt med tunge hovedslag! Fisken gik dybt og tog godt med line af hjulet. Helt fantastisk! Det var lige, hvad jeg havde arbejdet så hårdt på.

– Fisken, som var 75cm og en bomstærk sommerhavørred, gav min W10 noget at arbejde med. Fisken tog Westin Sømmet 28g i farven Olive Diamond. Nu var alt jo helt perfekt og det første dagslys var på vej. Men fiskeriet var ikke slut, og jeg havde ikke været i gang længe. Det skulle vise sig, at der var mange fisk, og jeg fangede yderlige fisk på 47cm, 54cm,  58cm, og 59cm. Men da jeg havde fået, hvad jeg kom efter, blev de alle sat ud igen.

– Det var en helt igennem fantastisk morgen og en god afslutning på sommerferien.

 

Forshaga Akademin

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This